perjantai 31. lokakuuta 2014

Mystiset kissatarinat ja halloween-haasteen koonti


Viimeinen kirja, jonka lokakuun halloween-haasteen puitteissa luin oli tänään läpi kahlaamani (pari tylsän kuuloista tarinaa skippasin) Mystisiä kissatarinoita, jonka ovat toimittaneet John Richards Stephens ja Kim Smith. Tämäkin on vanhoja lapsuudenajan suosikkejani (miten niin olin creepy penska?) ja halloween-haaste loi täyellisen tekosyyn etsiä tämän käsiini uudemman kerran. Onneksi kappale tästä löytyi myös Joensuun kirjastosta :D

Mystisissä kissatarinoissa seikkailee kissojen lisäksi myös kummituksia ja noitiakin aina tarinasta riippuen ;) Mukaan mahtuu pari tylsää, pari hellyyttävää ja pari todella karmivaa tarinaa. Suosikkini olivat Stella Whitelawn Mau-jumala, August Derlethin Balu ja James D. Corrothersin Mustan kissan klubi. 

Mau-jumalassa faaraon kissaa kohtellaan jumalana, sitä palvellaan ja se saa kuninkaallista kohtelua. Sitten faarao kuolee, ja kissaparka joutuu hautakammioon hänen kanssaan. Onneksi haudanryöstäjät tulevat jossain vaiheessa tarinaan mukaan ja tekevät palveluksen Mau-kissalle ;) Balu on kaunis kertomus kissan ja pojan ystävyydestä, ja siinä ilkeä serkkukin saa ansionsa mukaan. Mustan kissan klubissa taas on melko hulvatonta meininkiä kun tummaihoiset miehet kokoontuvat kertomaan kohtaamisistaan mustan kissan kanssa. :D Kummituksiakin tässä kirjassa oli esimerkiksi Elliot O´Donnelin Seedleyn Kissakummituksessa sekä Lilian  Jackson Braunin Ison lätäkön viikonlopussa.

Teoksen karmivin tarina oli ehdottomasti Lasikissa, ja se oli oikeastaan ainut, jossa en ollut kissan puolella. No, se olikin lasia. :D Mystisiä kissatarinoita on viihdyttävä, ja paikoitellen selkäpiitä karmiva lukuelämys, ja parempaa kirjaa ei All hallows eve;nä voisi lukea ;)


Emilien kehittämä lokakuun lukuhaaste eli halloween-haaste on ollut aika antoisa, ja ajattelinkin nyt hieman koota ajatuksiani siitä. Melkein kaikkia haasteen asioita on kirjoissa tässä kuussa ollut ja vain hämähäkit ja oranssia jäivät uupumaan. Olen lokakuun aikana lukenut seuraavat haasteeseen sopivat kirjat.

Tessa Gratton: Veritaika (Hautausmaa, Noidat)

Sekä tietenkin tässä blogatun Mystisiä Kissatarinoita novellikokoelman. (Kissoja ja Kummituksia) :) Yhteensä siis seitsemän kirjaa. Näistä suosikkini olivat ehdottomasti Road Dahlin Sulo ja Suklaatehdas sekä Stephen Kingin Carrie :) Tämä oli erittäin mukava kirjahaaste, eikä seikkailuni halloweenmaisten asioiden kanssa tosiaan tähän lopu. Vampyyrit, Noidat, Kissat, Hautausmaa ja Zombiet sekä tietenkin King ovat sellaisia elementtejä joita kirjalistallani on yleensä ympäri vuoden. :D Nyt  tällä hetkellä minulla on lainassa yksi Sookie Stackhouse kirja esimerkiksi. :)

Kiitos Emilielle todella mukavasta lukuhaasteesta!:)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti