maanantai 13. lokakuuta 2014

Suzanne Collins: Nälkäpeli -Vihan liekit!Haluan ensimmäiseksi varoittaa, että jos et ole lukenut Nälkäpeli-kirjoja ja haluat ne joskus lukea kannaattaa tämän postauksne lukeminen jättää tähän, sillä tämä tulee sisältämään spoilereita ensimmäiseen osaan liittyen ja spoilereita myös tästä kirjasta.!


Katniss on voittanut Nälkäpelin yhdessä Peetan kanssa ja he ovat palanneet takaisin kotiin vyöhykkeelle 12.  Vaara ei kuitenkaan ole ohi, sillä sinä päivänä kun voittajien kiertueen on määrä alkaa, persidentti Snow vierailee Katnissin luona, ja uhkailee tätä. Katnissin olisi osoitettava, että hänen kapinallishenkinen marjatemppunsa, jonka avulla hän pelasti myös Peetan pelistä johtuu vain nuoren tytön rakkaudesta. Kiertueen aikana Katniss esittää rakastunutta niin hyvin kun taitaa mutta viimeisessä kohteessa presidentti Snow antaa vaivihkaisen merkin, josta Katniss tajuaa, ettei hänen tekonsa ole olleet tarpeeksi. Hän onkon tullut lietsoneeksi kapianhenkeä, jota hänen olisi pitänyt vähentää. Kun Katniss ja Peeta palaavat takaisin kotivyöhykkelleen, asiat siellä alkavat muuttua. Entisten lepsujen rauhanvartijoiden tilalle tulee ankarampia, ja Katnissin lapsuudenystävä joutuu Gale joutuu kärsimään jäätyään metsästyksestä kiinni. Samaan aikaan Katniss joutuu miettimään kumpaa hän oikeasti rakastaa; Peetaa vai Galea. Pahin on kuitenkin tulossa, ja kun seuraavan Nälkäpelin säännöt paljastuvat, käy ilmi että juhlaneljännesvuoden kunniaksi vyöhykkeiden Nälkäpeli-arvontaan joutuvat edellisten Nälkäpelien voittajat. Koska ennen Katnissia ei kukaan naispuolinen ole voittanut Nälkäpeliä vyöhykkeeltä 12, joten hän tietää joutuvansa tällä kertaa varmasti Nälkäpeliin mukaan, jossa hänet melkovarmasti halutaan eliminoida. Katniss päättääkin ottaa tehtäväkseen huoelhtia siitä, että Peeta on se joka pääsee elossa Nälkäpelistä pois. Ennen Nälkäpelin loppua Katnis tulee kuitenkin yllättymään siitä mihin hänen marjatemppunsa lopulta johtaa...

- SPOILEROSIO LOPPUU -

Nälkäpelitrilogian toinen osa oli mielestäni jollain tasolla ensimmäistä parempi. Etenkin päähenkilöt kehittyivät mielestäni paremaan suuntaa, eikä Katnisskaan ollut enää niin ärsyttävä kuin ensimmäisessä osassa. Kirjan maailma tuli vielä tutummaksi tässä osassa, ja sitä alkoi lukijanakin käsittämään paremmin. Avoin loppu sai taas minut tarttumaan enstistä innokkaammin sarjan viimeiseen osaan, joka sekin on jo luettu. Yksi huono puoli ensimmäisessä kirjassa oli ensimmäiseen verrattuna se, että itse Nälkäpeliä, johon päähenkilöt jälleen joutuivat osallistumaan, oli kuvailtu paljon vähemmän kuin ensimmäisessä kirjassa siinä ollutta Nälkäpeliä. Jotkin asiat tapahtuivat Nälkäpeliareenalla makuuni hieman liian hätäisesti.

Tämän toisen osan luettuani (ja kolmannenkin, josta kirjoitan sitten myöhemmin) ymmärrän kyllä, miksi Nälkäpeli-kirjoista on pidetty miksi niitä on myös  hypetetty niin paljon. Sarja koukuttaa lukemaan itsensä todella nopeasti. Ja vaikka hahmoissa on omat vikansa, ovat ne kuitenkin mielestäni hyvin rakennettuja, ja etenkin Katniss tuntuu kehittyvän jokaisen kirjan myötä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti