keskiviikko 29. lokakuuta 2014

P.C Cast & Kristin Cast: Määrätty (Yön talo 9)
Määrätty on yhdeksäs osa  Yön talo kirjasarjaa, jonka on kirjoittanut äititytär-duo P.C ja Kristina Cast. Olen kirjoittanut tähän mennessä blogiin postauksen vain ensimmäisestä kirjasta, ja muut ovat jääneet postaamatta, vaikka olen ne ennen tätä yhdeksätt lukenut kaikki. En ole vain jaksanut kirjoittaa niistä, koska ne ovat olleet suoraan sanottuna aika unohdettavia teoksia. Silti olen lukenut niitä, ja aion lukea koko sarjan myös loppuun saakka.Tuskin bloggaan niistä kirjoita, mitkä tästä välistä ovat jääneet postaamatta mutta lopuista ehkä kirjotan jotain, tai sitten en, en voi tietää. :D

Nyt kuitenkin halloween-haasteen takia oli hyvä tuuri, että viime viikolla satuin nappaamaan tämän yhdeksännen osan hyllystä mukaani, kun se siellä kerrankin oli. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla; Aivoit narikkaan kirjallisuutta ja samalla kirja vampyyreistä halloween-haasteeseen ;)

Ennen kuin kerron jotain tästä osasta, yritän tiivistää edelliset postaamattomat seitsemän osaa lyhyesti.  Zoey, erityinen vampyyrikokelas, jolla on täyttyny puolkuun merkki otsassaa kun muilla kokelailla on vain ääriviivat on näiden kirjojen aikana ensimmäisestä aina tänne  yhdeksänteen kokenut paljon. Hän on huomannut, että Neferetissä, Tulsan Yön talon (eli vampyyrien sisäoppilaitoksen) ylipapittaressa on jotain mätää. Zoey on saanut tietää että pimeys ja pahuus yrittää horjuttaa hyvän ja pahan tasapainoa Neferetin avustuksella, joka on ehtinyt herättämään kuolemattoman ja pahan Kalonan, ja ottamaan tämän rakastajakseen. Neferet on ehtinyt tekemään myös pahojaan vähän siellä sun täällä. Zoeyn ja hänen "nörttijenginsä" kuten ensimmäisen osan ilkea Afrodite heitä kutsuu, on täytynyt taistella pahuutta vastaan jo monta kertaa, ja salaisuuksia on selvitelty puolin ja toisn. Afroditestäkin on tullut osa jengiä, ja Zoeyn paras ystävä Stevie Rae on rakastunut Korppi-ilkkujaan, Kalonan poikaan. Onko juonikuvio selvää pässinlihaa (vai pitäisikö sanoa sonninlihaa) tähän asti? ;) On nimittäin selvinnyt myös, että hyvyyden ikiaikainen ilmentymä on musta sonni, ja pahuuden valkoinen. :D Mikä on hieman sekavaa, tiedän. Kaiken tämän kamppailun ja monien sattumusten aikana myös Zoeyn mieskuviot ovat olleet esillä. Jossain vaiheessa Zoeyllä oli kolme "kuumaa kundia" kierroksessa mutta sittemmin kundiluku on kutistunut yhteen,vaikka valinnassa oli kyllä vaikeuksia. Kahdeksannessa osassa eräälle Zoeyn suklaiselle on käynyt huonosti, ja siihen tämän yhdeksännen osan  juoni kuvioituu melko vahvasti.

Määrätty siis jatkaa kirjasarjaa siihen, mihin se on edellisessä kirjassa jäänyt. Zoey on monien valintojen ja kysymysten edessä jälleen kerran. Neferet on pahuudestaan huolimatta edelleen Tulsan yön talon papitar, ja Zoey jengeineen käy koulua edelleen vaikka he ovat erinäisistä syistä muuttaneet asumaan vanhalle rautatieasemalle. Samaan aikaan Zoey halua tietää, mitä hänen sukulaiselleen on tapahtunut. Ihmetystä aiheuttaa myös Neferetin orjalta vaikuttava kundi Aurox, joka muuttuu välillä häräksi. Jollain kummalla tavalla Aurox vetää Zoeytä puleensa vaikka hänellä onkin oma "herkkukastikkeen peittämä kundi" kainalossa.

Määrätty jatkaa siis samaa meininkiä kuin koko sarja. Paljon teinidraamaa, kuumia kundeja ja pahaa biatchia vastaan tappelemista. En tiedä miksi luen tätä koko sarjaa vaikka se ei mitään maailman parasta vampyyrikirjallisuutta ole. Jotain siinä kuitenkin on, mikä saa sitä lukemaan. Kai haluan nähdä, miten kaikki päättyy. Tässä kirjasarjassa olisi ollut potentiaalia joksikin paremmaksikin  ensimmäisten osien aikana, sillä joitain mielenkiintoisia elementtejä näissä on ollut kuten Zoeyn intiaanijuuret, ja pieni feministinen väre, joka pinnan alla kytee. Kaikki parhaat ominaisuudet ovat kuitenkin jääneet ehkä hieman liikaa pintakiillon ja seksikkäiden kundien hehkutuksen alle. Silti luen luultavasti myös sarjan loputkin osat.

Halloween-haaste; vampyyrit

2 kommenttia:

 1. Enpä ole tainnut jäädä mistään paitsi...
  Ihailtava lukusuoritus muuten! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No et ole. :D Ei ole mikään eeppinen tarina kyseessä..onneksi nuo ovat sentään helppolukuisia ja nopeita lukea niin en ole liikaa aikaa kuluttanut niiden parissa :D Itselläni ne menee kyllä kertakäyttöviihdykkeenä melko hyvin :)

   Poista