tiistai 7. lokakuuta 2014

R.L Stine: Vampyyrisiskokset & Yön maku
Edelleen on monta rästipostausta tehtävänä, sillä nämäkin kirjat luin jo syyskuun alkupuolella. Vampyyrikirjallisuutta jälleen, ja niin edespäin. Olen päättänyt tutkailla erilaisia vampyyri-sarjoja tavoitteena löytää jotain paljon parempaa kuin Twilightit. Minun silmissäni melkein kaikki on parempaa kuin ne. Nämä menee kuitenkin ehkä samaan kastiin, tai ei ainakaan kauhean paljon paremmiksi. Nämä olivat siis ihan semiOK mutta vain semisti.

Ensimmäisessä kirjassa siskokset Destiny ja Livvy ovat juuri viettämässä viimeistä iltaa kesäleiriohjaajina. Lapset ovat lähteneen ja nuoret ohjajat ovat jääneet pitämää omia lähtöbileitään. Kun kaksoset palaavat kotiin, he huomaavat outoja muutoksia itsessään, verinen ja tuore liha alkaa himottamaan heitä. Heillä on myös koko ajan kova nälkä. Kun he huomaavat metsästävänsä ja syövänsä oikeaa jänistä suoraan suihinsa ja auringonvalo alkaa sattumaan silmiin, he kauhistuvat. Onko heistä tulossa vampyyreja?Yön olentoja? He kuulevat myös palauttajasta, ja päättävät ottaa selville olisiko vampirismista mahdollista vielä parantua? Lopussa paljastuu tietenkin montakin yllättävää juttua, ja loppuun jäädään roikkumaan pienessä cliffhangerissa.

Seuraavassa kirjassa..no nyt tulee se kuuluisa SPOILERALORT! Eli jos et halua tietää enempään ensimmäisen osan paljastuksia, kehoitan lopettamaan lukemisen tähän tai vähintäänkin hyppäämään kursivoidun osion yli lukematta.Toinen siskoksista elää jälleen ihmisenä, ja haluaisi toisenkin pelastuvan. Edellisesstä kirjassa selvisi, että Livvy halusikin vampyyriksi pelätessään kuolemaa mutta Destiny ei. Kaksosten isä paljastui palauttajaksi ja ehti pelastamaan Destinyn mutta Livvy oli muuttunut kokonaan. Nyt isä yrittää epätoivoisesti keksiä parannuskeino tyttärelleen. Samaan aikaan Livvy elää vampyyrin elämää toisaalla. Kun isä, joka myös johtaa vampyyrinmetsästäjien joukkoa ja on menossa paikalliseen vampyyritaloon tappokeikalle, haluaa Destiny varoittaa siskoaan. Onnistuuko hän siinä? Mitä tulee tapahtumaan? Sen näkee kun lukee ;)


Molemmat kirjat tuli luettua hyvin nopeasti, mikä ei suinkaan kertonut niiden suuresta vaikuttuvuudesta. Melkoisen kevyttä lukemista näm olivat, ja onnistuivat sen pienen hetken viihdyttämäänkin. Tällä hetkellä Yön talo-sarja vielä tältä sarjalta voiton mennen tullen. Vaikka sekin on paikoitellen yhtä teinimäinen, siinä on kuitenkin hieman enemmän syvempää merkitystä. Kun taas näitä kirjoja voisi kaksosineen kutsua Sweer Valley Highin vampyyriversioksi vaikka koulussa ei hirveämmin tässä ollakaan. ;DEi kommentteja:

Lähetä kommentti