keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Kirjoittamisesta


Nuorempana harrastin lukemisen lisäksi myös jonkin verran kirjoittamista, lähinnä omaksi ilokseni ja huvitukseskseni. Aloin kirjoittamaan tarinoita ensin veljeni vanhanlla läppärillä, joka silloin tällöin oli käytössäni. Silloin meillä ei kotona ollut nettiä, eikä mokkuloita sun muita oltu keksitty, joten vanhassa läppärissä ei ollut nettiä. Sillä pystyi kuitenkin kirjoittamaan, ja sitä tulikin sitten harrastettua jonkun verran. Myöhemmin saimme kotiin myös oman koneen, jota minä lähinnä käyttelin, ja silläkin tuli kirjoitettua. Etenkin abivuonna kirjoitusten jälkeen huomasin työstäväni tarinaa innokkaasti. Se tarina on kai jossain tallessakin. En vain muista missä. 

Sittemmin tarinoiden kirjoittaminen vähän jäi. Oli olevinaan niin kiire, ettei jaksanut paljon mitään ylimääräistä kirjoiteltua. Nyt olen kuitenkin päättänyt jälleen elvyttää tuon kirjoitusharrastukseni. Olen aina haaveillut kirjailijaksi ryhtymisestä. No, tuskin minusta kirjailijaa tulee mutta voin ainakin kirjoittaa omaksi ilokseni. Jos huomaan kirjoituksissani potentiaalia niin ken tietää, jospa harkitsen kokonaisen romaanin työstämistä ja tyrkyttämistä kustantamoille, tai ainakin osallistumista johonkin kilpailuun. Nyt kuitenkin kirjoittelen vain harrastemielessä ja tekemisen puutteessa, koska voi olla että töiden saamiseen menee jonkun aikaa. nyt kun olen viimein valmistunut. Toki niitä aion aktiivisesti hakea mutta sen ohella on mukavasti aikaa harrastaa, joten kirjoittamisen elvyttäminen sattuu sopivaan saumaan.

Saatan siis kirjoitella tähän blogiin kirjapostausten lisäksi myös tuntojani kirjoittamisesta ja muuta siihen aiheeseen liittyvää. Jossain vaiheessa saatan lisätä tänne jopa pienen näytteen omasta tekstistäni, jos kehtaan. Siihen voi tosin mennä aikaa, ennen kuin uskallan niin tehdä. Liityn siis muiden pöytälaatikkokirjalilijoiden seuraan ;) Toivon että intoni kirjoittaa säilyisi tällä kertaa hieman pidempään kuin yleensä. Olen nimittäin melko haka kirjoittamaan tarinoille alkuja mutta pitkäjänteisyys kokonaisen kirjoittamiseen vaatii vielä harjoittelua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti