lauantai 22. helmikuuta 2014

Paulo Coelho: AlkemistiMaanantaina lainasin ystävältäni Paulo Coelhon Alkemistin. Olin halunnut lukea kirjan jo pitkään. Nyt oli sen aika. En ollut varma tulisinko pitämään kirjasta, sillä olin joskus yrittänyt lukea Coelhon teoksen, Istuin Piedarjoella ja itkin, minkä jätin sitten kesken, koska kirja ei vain lähtenyt käyntiin. Alkemistin kanssa kävi kuitenkin toisin.

Alkemisti kertoo Santiagosta, nuoresta Andalusialaisesta paimenpojasta, joka lähtee etsimään aarteita pyramiideilta. Matka kulkee Tangerin kautta aavikolle, keitaalle ja siitä lopulta Egyptiin. Matkan aikana paimenpoika kokee paljon, ja tapaa monenlaisia ihmisiä. Jokainen neuvoo poikaa tavallaan. 

Alkemistissa puhutaan paljon unelmista, ja niiden toteuttamisesta. Puhutaan myös erittäin maailmaa syleilevästi Maailman sielusta, ja siitä että "Kun unelmoit jostain, koko maailmankaikkeus auttaa totettamaan unelmasi"  Kirjassa tulee vastaan hienoja ajatuksia, tosin jotkut niistä ovat aika itsestäänselvyyksiä. Alkemisti ei kuitenkaan ole huono kirja, sillä siinä on jotain joka saa jatkamaan lukemista. Se on kauniisti kirjoitettu, ja paimenpoika on ihan sympaattinen hahmo. Mielestäni Alkemisti oli ainakin paljon parempi kuin aiemmin yrittämäni ,Istuin Piedarjoella ja itkin -teos. Santiagon tarina vei mukaanaan, ja halusin tietää mitä hänelle tapahtuu. 

Alkemist ei tästä huolimatta yllä kuitenkaan kauhean korkealle arvoasteikossani. Se on ihan kaunis pieni tarina mutta mitään Wow-efektiä se ei ainakaan minulle anna. Tarina tarinoiden joukossa, johon on ympätty elämänfilosofiaa. 

6 kommenttia:

 1. Huh, miten paljon ja nopeasti luet kirjoja!
  Jossain vaiheessa tuntui, että kaikki tykkäävät Paul Coelhosta. Minä en tykkää. Kirjoittamastasi arvioinnista sen sijaan tykkäsi .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Toisinaan tulee tämmösiä kausia että menee monta kirjaa viikossa. Välillä hyvä että saa yhden per kuukausi luettua. Nyt on sitten tämmöinen runsaampi vaihe menossa.

   Poista
 2. Minulle paras Coelho on ollut Veronika päättää kuolla. Olen Coelhon kirjoja kai viitisen lukenut, myös Alkemistin, mutta Alkemistin suurta menestystä en aivan ymmärrä. Kaipa siinä joitakin ajatuksia herättäviä kohtia oli, mutta kaipa monet sitten saavat kirjasta paljon enemmän irti kuin minä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se Alkemisti niin ihmeellinen ollut kuin voisi luulla. Nätti tarina kuitenkin. Melkein mietin josko kokeilisin joskust lukea jotain muutakin Coelholta. Kun kerta tämä alkemisti oli ihan luettava. Mutta ei tästä Coelhosta koskaan mitään lempikirjailijaa tule.

   Poista
 3. Minulla oli joskus Coelho vaihe ja hullaannuin hänen kirjoihinsa täysin. Tämä oli mielestäni Coelhon parhaimistoa. Nyt kun olen koittanut lukea miehen kirjoja hänen filosofiansa tuntuu lähinnä naurettavalta ja mietin miksi olen koskaan miehen kirjoista edes pitänyt. :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne ajatukset ja mielipiteet muuttuu ajan kanssa, kirjoistakin ;) Vähän tämä filosofia Alkemistissakin tuntui olevan vain itsestäänselvyyksien toistamista..ja no en tiedä, ehkä se maailmankaikkeus ei nyt joka matin ja maijan unelmia aina toteuta vaikka Coelhi sitä mieltä olisikin :D

   Poista