maanantai 24. helmikuuta 2014

Magdalena Hai: KerjäläisprinsessaSeikkailua, ihmissusia, merirosvoja, ilmalaivoja ja maanpaossa olevian kuninkaallisia! Niistä on Magdalena Hain Kerjäläisprinsessa tehty. Tämä on ensimmäinen kunnollinen kosketukseni Steampunkkiin. Aiemmin olen yrittänyt lukea Steampunk-novellikokoelmaa Koneita ja Korsetteja, jonka lukeminen, parista todella hyvästä novellista huolimatta, takkuili. Ja palauttelin sen sitten kirjastoon. Siihen nähden tähän LaNu-kirjaan tarttuminen epäilytti hieman, joskin takakannen, ja joidenkin bloggaajien tekstien perusteella kirjan vaikutti erittäin mielenkiintoiselta. En joutunut katumaan, sillä minusta tämä kirja oli erinomainen, joskin turhan nopeatempoinen.

Mikään muu ei ole fantasiakirjallisuuden ystävälle hauskempaa kuin aivan uusi maailma. Tokikin Steampunk on oma kirjallisuuden alalajinsa, mutta mikäli noviisina en ole aivan väärässä, kyseinen genre sekoittaa fantasiaa ja tieteiskirjallisuutta. Kirjailijan loppusanoissakin taisi jotain siitä lukea ellen väärin muista. Kuten myös siitä, että Kerjäläisprinsessan maailma on vaihtoehtoishistoriaa. Millaista sellaista, sen saatte itse lukea. 

Kirjan maailma sijoittuu ajallisesti 1860-luvulle (korjatkaa jos muistan väärin) Kellosburgin satamakaupunkiin, ja sen liepeille. Gigi näyttää päälleäpäin vain yhdeltä katulapselta alhaistossa, joka leikkii kaduilla päivät pitkät ystävänsä Henryn kanssa, ja kerää kaikkea tarpeellista tavaraa. Todellisuudessa hän on kuitenkin perheensä kanssa maanpaossa elävä prinsessa, jonka perhe on Umbrovian maanpaossa oleva kuninkaallinen perhe. Perhe yrittää selviytyä, ja elämä kulkee omaa rataansa, kunnes eräänä päivänä Gigi löytää lapun, josta tulee ilmi, että joku tietää hänen isänsä oikean henkilöllisyyden. Samana päivänä peheen asuntoon lentää pommi..

Tästä alkaa Gigin ja Henryn nopeatempoinen seikkailu, jossa he pääsevät tutustumaan oikeaan  merirosvoon, sekä ihmissuteen. Tästä hetkestä lähtien tarina etenee hengästyttävää vauhtia. Se on viihdyttävä, hauska ja jännittäväkin. Kirjan loppu saa lukijan haluamaan lisää. Ja onneksi ainakin tällä lukijalla on jo kirjasarjan seuraava osa, Kellopelikuningas, lainassa ;)

On mukava huomata, etät lasten- ja nuorten puolella on nykyäänkin laadukasta kirjallisuutta, myös fantsupuolella ;) Tämän perusteella täytyy kyllä perehtyä Steampunkkiin uudestaan, ja antaa kenties sille aiemmin mainitulle novellikokoelmallekkin uusi mahdollisuus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti