tiistai 18. helmikuuta 2014

J. R Ward: Langenneet Enkelit 1: Halu


Löysin tämän kirjan sattumalta kirjastossa vieraillessani, ja muistin kuulleni kyseisen kirjailijan tuotoksista, ja tästäkin sarjasta jo jotain. Ennakkoasenteeni, täytyy tunnustaa, ei ollut kovin mieltä ylentävä. Ajattelin, että kirja ei antaisi minulle mitään, että se olisi huono. Uteliaisuuteni voitti kuitenkin, ja otin kirjan lainaan. Jonkin aikaa myös viivyttelin aloittamisessa, koska olin niin varma, etten varmasti tykkäisi kirjasta yhtään. Pitäisin sitä vain kurana. Kuinka väärässä olinkaan..

Eihän tämä nyt tietenkään ole mitään korkeakirjallisuutta, tai parasta fantasiaa, jota olen ikinä lukenut. Kirjahan on hyvinkin viihteellistä fantasiaa. Missä nyt ei ole mitään vikaa. Olenhan lukenut koko ikäni myös viihdekirjallisuutta, ja hömpänpömppää. Aina jotenkin ajattelin, että fantasiakirjallisuus ei kevyempänä versiona maistuisi mutta maistuihan se. Parasta aivotnarikkaan viihdettä tuntui tämäkin kirja olevan. Varsin mahtavaa omassa lajissaan, ja huomasin jopa viihtyväni tarinan parissa.

Täm J. R Wardin Haluhan aloittaa Langennet Enkelit sarjan. Pääsemme tutustumaan Jim Heroniin, salaperäiseen komistukseen, josta tulee langennut enkeli. Hän saa tehtäväkseen pelastaa seitsemän sielua seitsemältä kuolemansynniltä, ja kadotukselta. Ensimmäinen pelastettava on Vin Di Pietro, mies jolle työ ja tavaroiden omistaminen on kaikki kaikessa. Jopa hänen tyttöystävänsä on täydellinen, kuin näyttelyesine. Sitten hän kohtaa Marie-Teresen, ja kaikki muuttuu. Hänen on myös opittava luottamaan Jimiin, uuteen tuttvuuteensa. Jimilläkin on monia salaisuuksia menneisyydestä. Jim saa onneksi myös yllättävää apua, ja seuralaisia tehtäväänsä. Mutta myös vaarallisen vastustajan.

Kirjassa on kaikkea, mitä viihderomaanilta voi odottaa. Jännitystä, romantiikkaa (hyvin eroottista sellaista), ja sankari jolla on piinaava menneisyys. Kieli on konstalematonta, ja aika rohkeaakin tietyssä mielessä. Fantasiaharlekiiniksikin tätä voi kuvailla ;) Paitsi että yliluonnollinen vivahde tuo tähän sitä jotakin, jota harlekiineissa ei ole.

Kirja ei nouse lempikirjojeni listalle mutta huonokaan se ei ole. Se on narikkapaikka aivoille, ja luen oikein mielelläni jossain vaiheessa tätä Langenneet Enkelit -sarjaa lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti