Mitenköhän tämän oikein aloittaisi, kun en oikein ole kokemusta tällaisen blogin tekemisestä. Ehkäpä ensin voisin mainita, mikä antoi minulle sysäyksen tämän aloittamiseen. Kerronpa siis pienen tarinan tässä aluksi. No, olipa kerran kesä ja jalkapallon MM-kisat. Eräälle lukutoukalle oli kesästä tulossa tylsä ja yksinäinen avomiehen ollessa töiden, jalkapallon ja pelaamisen pyörteissä. Jotakin tekemistä olisi keksittävä. Niinpä lukutoukka päätti syventää rakasta lukuharrastustaan ja aloittaa kirjallisuusblogin. Näin Narseskan kirjanurkkaus oli alkanut.
Siinä on siis tämän blogin syntytarina. Nyt voisikin sitten olla paikallaan vähän kertoa lukuharrastuksestani. Aloin ahmimaan kirjoja heti kun opin lukemaan. Harrastus alkoi kuitenkin kevyesti Neiti Etsivillä, Anni Polvan Tiina-kirjoilla ja tietenkin Vihreillä variksilla. Aika pian kuitenkin siirryin lukemaan myös aikuisten kirjoja.
Yksitoistavuotiaasta eteenpäin alkoivat kiinnostaa monenlaiset teinikirjat, joita tuli luettua monia kymmeniä. Astetta pidemmälle samanikäisenä siirryin jo alkamalla lukemaan Stephen Kingin kirjoja, jotka koukuttivat kauheudellaan. Samaan aikaan kaikki omalla äidillä luettavana olevat hömppäkirjatkin tulivat ajankohtaiseksi.
Tästä eteenpäin alkoivat maistumaan kaikenlaiset kirjat. Ei ole kirjallisuuslajia, jota en lukisi. Yläasteella fantasiakirjallisuus astui kuvaan mukaan alkaen David Eddingseistä siirtyen pikkuhiljaa vakavampaankin fantasiaan. Sitten löytyivät Harry Potterit, joiden kanssa nuoruus tuli elettyä. Fantasiamaailma imi mukaansa. Muiden kirjojen lukeminen ei onneki loppunut, vaan kaikenlaisen kirjallisuuden läpikahlaaminen jatkui. Mukaan astuivat dekkarit, klassikot ja monet monet muut teokset.
Eiköhän lisää asioita kirjallisuuden suhteen paljastu tässä matkan edetessä. Nyt tähän loppuun laitan listan kirjoista, jotka tällä hetkellä ovat haaveissa saada nyt kesällä luettua. Tosin kirjalista paisuu koko ajan, joten eiköhän tässä pidemmälle syksyyn mennä ennen kuin puoletkaan halutuista on kahlattu läpi ;)
Kesän 2010 kirjalista:
David Pelzer: Pimeän Poika
George Orwell: Vuonna 1984
Bernhard Schlink: Lukija
Alice Sebold: Oma Taivat
Richard Matherson: Olen Legenda
Susanna Clarke: Jonathan Strange ja Herra Norrel
John Irving: Garpin Maailma
Emily Bronte: Humiseva Harju
Diana Wynne Jones: Liikkuva linna
John Boyne: Poika raidallisessa pyjamassa
Kate Mosse: Labyrintti
Kate Mosse: Krypta
Nancy Huston: Syntymämerkki
Khaled Hosseini: Tuhat Aurinkoa
Sylvia Plath: Lasikellon Alla
Neil Gaiman: Neverwhere maanalainen Lontoo
Joe Hill: Sydämen Muotoinen Rasia
Onpas listalla koko, ei kyllä todellakaan taida kesä näihin riittää :D
Moi!
VastaaPoistaFacebookista linkin nappasin :)
Miulla on myös kirjablogi olemassa (päivitykset laahaa...) ja toinen, joka enempi keskittyy neuleisiin ja nykyään myös muuhunkin... :)
Tuo, miten oot alkanut kirjoja lukemaan, oli aikalailla samanlainen tarina kuin miulla. Kirjastokortti haettiin heti 6 vuotiaana, vaikken vielä osannut lukea edes :D Alkuun oli Hiekkalan lapset, Neiti Etsivät, Tiinat ja miulla myös hevoskirjat, sitten tuli Mirkka ja Tinka kirjat yms ja siitä siirto aikuisten puolelle, ylläripylläri, Stephen King ja Virginia Andrews jonka jälkeen kaikkea Victoria Holtista ja Catherine Cooksonista Bronten sisaruksiin :))
Luin muuten hiljattain tuon "Poika raidallisessa pyjamassa", on lukemisen arvoinen kirja kyllä!
Terkuin; Jonna
Hitsi, mie en ole käynyt täällä pitkään aikaan joten en oo nähny näitä kommentteja. Ja nytkin joudun kommentoimaan anonyymisti tähän, ku oon unohtanut salasanani bloggeriin :(
VastaaPoistamut anyway, on meillä jotain yhteistä näköjään, lukutoukkuus :D
- Narseska