Blogin takana


Minulla ei tämän blogin puoellla ole ollut varsinaiste esittelytekstiä, sillä sellainen ja paljon muuta elämääni liittyvää löytyy tuolta toisen blogini puolelta. Nyt voisi kuitenkin olla paikallaan jonkinlainen esittely minusta myös tänne, koska luulen, etteivät lukijani täällä ehkä ole niin kiinnostuneita tosiesta blogistani, joten sitä varten on hyvä esittäytyä hieman täälläkin :D Näette myös minkänäköinen lukija täällä keuhkoaa ;) Pääpaino tässä esittäytymisessä on lukemiseen ja kirjoittamiseen liittyvillä asioilla mutta laitan tänne myös muutamia henkilööni liittyviä tietoja myös. 

Nimi: Katja alias Narseska

Ikä: 27

Missä: Joensuu

Ammatti: Historian - ja yhteiskuntaopin aineenopettaja 

Harrastukset: Lukeminen, bloggailu, kirjoittaminen, tv-sarjojen ja elokuvien katselu ja fiilistely, satunnainen lenkkeily

Rakastan: Syksyä, Fantasiakirjallisuutta, Harry Pottereita <3, lyriikkapainotteista musiikkia, nörtteilyä, Doctor Who -sarjaa, suklaata, teetä ja paljon pajon muuta
Mistä nimimerkki Narseska tulee?

Narseska-niminen hahmo seikkailee sivuhenkilönä Robbin Hobbin fantasiakirjasarjassa Lordi Kultainen (The Tawny Man Trilogy). En muista enää tarkkaan millainen hamo Nareseska oli mutta sen verran on vielä päässäni, että hän oli prinsessa, jota naitettiin sen maan prinssille, jonka palveluksessa kirjojen päähenkilö Fitz oli. Nimi on seurannut mukanani niin blogeissa kuin muissakin virtuaalipaikoissa, ja jostain syystä se on mielestäni kaunis nimi. Se myös sopii kirjojen rakastajalle kuin nenä päähän, sillä mistä muualta sitä nyt ihania nimiä ja nimimerkkejä löytäisi kuin kirjoista ;)


Lukemisesta


Lukemaan opetteleminen oli minulle koulun ekalla luokalla erittäin vaikea prosessi, ja muistaakseni opin lukemaan vasta joulun jälkeen. Aluksi lukeminen oli hidasta etenkin silloin, kun sitä piti tehdä ääneen tunneilla. Jotenkin taidot kuitenkin alkoivat karttumaan, ja koska kotona vanhempani olivat molemmat melko ahkeria lukioita, otin esimerkkiä ja aloin itsekin lukemaan innokkaasti, ja sille tielle jäin ;) Taitaapa olla niin, että monet sisaruksistanikin ovat kovia lukijoita. Kirjamaut vain saattavat hieman vaihdella.

Monen tytön tavoin aloittelin lukemisharrastustani Neiti Etsivillä mutta pian alkoivat muutkin kirjat kiinnostaa. Ala-asteelaisena luin jo esimerkiksi Virginia Andrewsia ja Stephen Kingiä (Kingiä salassa sen lukemisen kieltäneeltä isältä). Siinä ohessa tutustuin suomalaiseen tyttökirjaklassikkoon, Anni Polvan Tiina-kirjoihin. Rasavilli Tiina oli aivan erilainen kuin minä mutta hänen seikkailunsa jaksoivat kiinnostaa. Pikku-Vampyyrit olivat seuraava kirjasarja, jota tuli myös kulutettua. Yläasteella kaikenlaiset nuorten,  ja nuorten aikuisten kirjat alkoivat kiinnostaa ja lukupinoissa notkuivat esimerkiksi Tuija Lehtisen kirjat. Mukaan tulivat mys erään äidinkielentyön kautta fantasiakirjallisuus. Koulun tehtävästä rakkauteni fantasiaan siis alkoi, eikä se ole tähän päivään mennessä laantunut. Luin muun muassa paljon Eddingsejä, ja tulin lukeneeksi ensimmäisen Harry Potterini ennen kuin olin kyseisestä kirjasarjasta mistään kuullutkaan. Olin myyty <3

Lukemisharrastukseni alusta asti olen ollut kirjamaultani melko kaikkiruokainen. Sen lisäksi minulla on aina ollut tapana hamstrata monta kirjaa kirjastosta yhtä aikaa lainaan, ja lukeakin niitä samanaikaisesti. Kirjasto onkin ollut se pääasiallinen paikka, josta olen lukemista hommannut. Tosin Harry Potterit tuli toki ostettua kaikki omaksi, ja osa saatua lahjaksi varhaisessa vaiheessa. Nyt tällä hetkellä hylly pursuaa muitakin omia kirjoja melkoisen määrän. Silti olen  ahkera kirjaston käyttäjä.

Lukeminen on melkein yhtä tärkeää kuin hengittäminen. Pitkään olin lukematta mutta sittemmin tuli perustettua tämä blogi, jotta saisin sen sisäisen lukutoukkani takaisin. Aluksi luin harvakseltaan mutta jälleen kuitenkin luin. Vuonna 2014 lukeminen on kuitenkin lähtenyt jälleen uusille sfääreille, ja asettamani 50 kirjan tavoite on aikaa sitten ohitettu. Kuinka ihana onkaan taas lukea niin paljon kun sielu sietää, silmät kestää ,ja aika antaa periksi <3

Kirjoittamisesta

Nuorempana myös kirjoitin paljon runoja ja tarinoita, ja uusin tavoitteeni onkin nostaa kirjoittamisen harrastaminen jälleen arvoonsa, ja yrittää elvyttää sitäkin rakasta ajanvietettä. Ken tietää, ehkä joskus tuotan jotain julkaisukelpoista ;) Tämän hetken tavoitteena on kuitenkin saada luovuus jälleen kukkimaan ;) Eli blogiin voi tulla tästä lähtien myös asiaa kirjoittamisesta enemmän ;)

Nyt sanon Adjö. Tämä esittely teksti alkaa olla jo liiankin pitkä :D Toivottavasti blogini sisällöstä on teille nykyisille ja tuleville lukijoille iloa :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti