perjantai 14. maaliskuuta 2014

Perjantai-illan minilukumaraton


Tämä kirjahullu kävi taas lainaamassa kasan kirjoja kirjastosta jo entisestään pitkän lukupinon lisukkeeksi. Siitäpä sainkin oivan idean perjantai-illan minilukumaratoniin! Aloitan lukemisen tuossa puoliseitsemältä ja maratonin aika olkoon määritelty tuonne huomiseen puoleenpäivään asti, elikkäs 17 ja 1/2 tunnin minimaraton suunnilleen tiedossa. Siihen aikaan tosin sisältyy kaikkea muutakin kuten esim. nukkuminen ja syöminen :D Vaan katsotaan miten käy. Yritän aina välillä päivitellä tähän postaukseen maratonin aikana sitä mukaa, kun saan luettua ;)

Kirjapinoni tähän tarkoitukseen on seuraavassa kuvassa. Saatan tosin ottaa omasta hyllystäkin kirjoja, tai muualta täältä ajelehtimasta. Pääasiassa yritän kuitenkin keskittyä kuvassa oleviin kirjoihin. Saa nähdä montako kokonaista saan luettua, ja paljonko tekee yhteenlaskettua sivumäärä. ;)Pino ylhäältä alaspäin:

Haruki Murakami: Norwegian Wood
Terhi Rannela: Scarlettin puvussa
Kirstin Gier: Rubiininpuna
Stephen King: Yksinäien Sormi: Painajaisia ja unikuvia 1
Stephen King: Ihmissuden vuosi
Stephen King: Cujo
Justin Richards: Doctor Who: Tikittävä painajainen
Terhi Rannela: Taivaan tuuliin
Vladimir Nabokov: Lolita

Klo 20:24

Ensimmäinen kirja luettua. Pinosta valikoitui Terhi Rannelan nuortenkirja Scarlettin puvussa. Ihan hauska ja viihdyttävä kirja. Viivi on lukiolainen, joka on hulluna Vivien Leighiin ja Tuulen viemää elokuvaan. Vanhojentanssit on tulossa, ja blogia kirjoittava Viivi miettii millaisen puvun tekisi. Yksi on varmaa, sen on oltava samantyylinen kuin Tuulen Viemään Scarlettilla. Ongelmia tuleekin vanhojentassiparin saamisesta. On-off poikkis on mennyt kesällä kihloihin toisen kanssa. Pelastukseksi tulee salaperäinen Reko moottoripyötällään ja puhua pohojosen murretta. Ihan kivaa nuorten hömppää, ja tulipa omat vanhojentanssit mieleen.

Seuraavaksi taidan lukea Kingin Cujoa vastapainoksi. Jänniä hetkiä siis luvassa ;)

Luettuja kirjoja: 1
Sivujen määrä: 207

Klo 22:13

Cujo edelleen kesken. En olekaan niin nopea lukija, kun luulin. Tarina tuntuu ainakin vielä pitävän otteessaan, tosin ei yhtä intensiivisesti kuin esimerkiksi Hohto. Olen nyt sivulla 89. Tällä hetkellä säälin Cujoa, se on sairastumassa. Saa nähdä alkaako tunteeni Cujoa kohtaan lopulta muuttua...nyt jatkamaan!

Klo 2:06

Cujo viimein luettuna loppuun. Se oli ihan hyvä kirja, vain aika surullinen. Nyt menen pikasuihkuun, ja sitten sänkyyn aloittelemaan Rubininpunaa. Huomenna laitan herätyskellon ehkåä yhdeksäksi tai kymmeneksi, niin ehdin vielä lukea hieman ennen maratonini aikarajan umpeutumista. Hyvää yötä kaikille, ja huomenna vielä loppukirjoittelut ;)

Kirjoja luettu: 2
Sivuja yhteensä: 581


Lauantain puolella klo 12:25

Hm..sain Rubiininpunan luettua tuossa 12:20 eli kaksikymmentäminuuttia yli aikamääreeni. Lasken kuitenkin saaneeni kirjan luettua maratonin aikana. parikymmentä minuuttia sinne tai tänne ;) Olkoon kokonaisaika siis hieman vahaa 18 tuntia! En voi olla ajattelematta, että olisin saanut luettua paljon enemmän, jos oisin eilen Cujon sijaan lukenut vaikkapa tätä Rubiininpunaa. Cujo oli senverran ahdistava, ja joissain luvuissa tylsä (hemmetin mainostoimistojutut..mitä virkaa niillä lie ollut) että sen lukeminen oli hitaampaa. Rubiininpuna taas oli mielenkiintoista luettavaa, ja sopivan kevyttä, olematta aivan höttöä. Tarina aivan imaisi mukaansa.

Gwendolyn kuuluu sukuun, jossa kulkee aikamatkustjien sukulinja. Hänen serkkuaan Charlottea on pienestä pitäen valmennettu aikamatkustuksen saloihin, sillä hänen on laskettu olevan seuraava geenin kantaja. Joten yllätys on suuri, kun Gwendolyn yhtäkkiä huomaa olevansa kiskoutunut menneeseen aikaan. Suvullakin on vaikeuksia hyväksyä sitä aluksi. Tarinan edetessä Gwendolynillekin selviää paljon asioita, jotka hämmästyttävät. Kehen lopulta voi luottaa? Ja mikä on tarkoitus koko aikamatkalinjaston takana, ja mitä tapahtuu kun kaikkien aikamatkaajien verta on syöttetty omituiseen laitteeseen ja kehä sulkeutuu..ja miksi eräät tahot haluavat estää kehän sulkeutumisen hinnalla millä hyvnsä? Kysymyksiä kyysmyksiä..johon toivottavasti saadaan vastauksia trilogian seuraavissa osissa. ;)


Luettuja kirjoja: 3
Sivuja yhteensä: 925


Yhteenveto ajatuksista minimaratonin jälkeen:

Minimaraton alkoi mukavasti, ja ensimmäinen kirja tuli luettua nopeasti. Cujossa tahti hiipui tarinan ahdistavuuden takia (kirjasta tulossa oma postauksesa myöhemmin.) , joten kallistuisin sille puolelle, ettei se ehkä ollut paras mahdollinen valinta maratonkirjaksi. Etenkin kun sen takia näin ahdistavia unia nukkuessani. Mikä on aika outoa, koska harvoin Kinginkään kirjat vaikuttavat minuun sillä tavalla. Cujo oli ehkä liian todentuntuinen..

Rubiininpuna oli ehdottomasti paras elämys maratonilla. Mielenkiintoinen tarina, eikä yhtään liiän hidaslukuinen tai vaikeaselkoinen. Asiaan saattoi vaikuttaa se, että sitä luin aamupäivällä :D Seuraavan kerran pidän maratonin ehkä aivan toisella tavalla, ja ainakin aloitan jo ennen iltaa.

Kokemus oli ensimmäiseksi lukumaratoniksi kuitenkin aika hyvä. Varmasti harrastan tätä joskus uudestaan, tosin mietin kirjavalintoja hieman enemmän ;)

Cujosta ja Rubiininpunaisesta kirjoitan vielä erikseen postaukset jossain vaiheessa. Scarlettin Puvussa - kirjasta minulla ei ole enempää sanottavaa. Se oli sopivan kevyt aloituskirja, ja mukava välipala joka onnistui pari kertaa naurattamaan.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä maratoonaukseen! Taivaan tuuliin ja Rubiininpunan haluaisin lukea, toivottavasti ehdit tutustua edes jompaan kumpaan yön aikana ;) Lolitan olen lukenut, joka oli hyvä, mutta luin sitä monta kuukautta! Ei siis ehkä paras kirja nopeatempoiseen lukemiseen, ainakaan mulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos :) Juu, voi olla että Lolitaa en edes vielä aloita..siellä se kuitenkin on yhtenä vaihtoehtona :D

      Poista