sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Marraskuun luetut


Teen vielä koosteen tässä kuussa luetuista kirjoista. Marraskuussa tuli luettua seuraavat kolmetoista kirjaa.


Charlaine Harris: Verta Sakeampaa

Joyce Carol Oates: Putous

J. S Meresmaa: Mifongin aika

Katja Jalkanen ja Hanna Pudas; Rivien välissä: kirjablogikirja

J. S Meresmaa: Mifongin Aika

Jay Asher & Carolyn Mackler: Sinä ja minä sitten joskus

Magdalena Hai: Susikuningatar

J.S Meresmaan: Mifongin Mahti

George R. R Martin: Lohikäärmeentanssi 1 (Tulen ja jään laulu #5osa1)

Laura Lähteenmäki: Kaiken peittävä tulva (North End #2)

Ian McEwan: Sementtipuutarha

Charlaine Harris: Veren perintö

Charlaine Harris: Kuiskauksia haudan takaa


Mukaan mahtui aika paljon fantasiaa, ja pari muunlaista kirjaa. Ehdottomat suoksit tässä kuussa olivat J.S Meresmaan Mifonki-sarjan kirjat, Magdalena Hain Susikuningatar, George R.R Martinin Lohikäärmeentanssi 1 sekä Joyce Carol Oatesin Putous. 

Ei niin hyviksi kirjoiksi osoittautuivat taas Sinä ja minä sitten joskus, ja täydeksi pettymykseksi Ian McEwanin Sementtipuutarha.

Joulukuussa aion lukea vielä lisää ja lisää ja lisää, sillä kirjapinoni eivät juuri ole huvenneet. Minulla on tällä hetkellä noin kolmekymmentä lainaa, ja vain neljä niistä on tullut jo luettua loppuun. Hommaa siis riittää ;) Pyrin joulukuussa lukemaan myös jouluun jollain tavalla liittyviä kirjoja, en vain ole vielä miettinyt, että mitä sellaisia. Jos tiedätte joitain hyviä niin vinkkejä saa laittaa tämän postauksen kommenttiboxiin :)

2 kommenttia:

  1. Suosittelisin heti Heinrich Böllin satiirista novellia "Nicht nur zur Weihnachtszeit", mutta lyhyen googlauksen perusteella siitä ei ole olemassa suomennosta... Mauri Kunnaksen Joulupukki ja noitarumpu -- sitä meillä luettiin takavuosina adventtiaikaan joka päivä, nyt ei enää :). Thomas Mannin Buddenbrookeissa on joulukuvaus ja sitten on tietenkin Agatha Christien dekkari, missä tuo jouluvanukas näyttelee pääosaa, Seikkaileva jälkiruoka on sen suomennoksen nimi. Ehkä jotain muutakin tulee vielä päivän aikana mieleen :).

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkeistä :) pitääpi huomiselle suunnitellulla kirjastoreissulla katella noita :)

    VastaaPoista