tiistai 18. marraskuuta 2014

George R.R Martin: Lohikäärmetanssi 1 (Tulen ja jään laulu #5)
Meillä tuo parempi puoliskoni omistaa alkuperäisen kirjan The Dance of Dragons, jota yritin lukea jossain vaiheessa. Kirja vaan oli todella paksu, ja vaikea lukea. Enganniksi tahkoaminen kun ei aina ole helppoa, etenkään jos kirjassa on hahmoja yhtä paljon kun porukkaa Stockkan hulluilla päivillä. Joten luovutin jossain vaiheessa kun näin tämän ensimmäisen osan suomennoksen kirjastossa ja nappasin sen mukaan. Alukuperäisteos siis on yksi todella paksu kirja, ja se on vain suomennettu kahdessa osassa. 

Suomennoksen lukeminen sitten sujuikin kuin tanssi, kun vaan pääsin sen aloittamaan. Huomasin kuitenkin yllätykseskseni, että oli englanninkielisessä teoksessa saanut luettua jo suuren osan tässä ykkösosasa suomennosta olevia juttuja, nyt vai tajusin ne vielä hieman paremmin ;) Voi olla, että joskus luen kaikki sarjan kirjat alkuperäiskielellä mutta taidan jatkaa suomennosten lukemista tällä ensimmäisellä kierroksella, jotta asiat tulevat esille selkeästi.

Lohikäämreen tanssi 1 lomittuu edellisen kirjasarjan osan Korppien Kestit kanssa, ja kertoo saman ajan tapahtumia toisella puolella maailmaa. Pääsemme muun muassa erään kaikkien aikojen suosikkihahmoni Tyrionin matkaan, joka näin suoraan sanottuna tuntuu olevan melkoista ojasta allikkoon kulkeutumista. Pääsemme myös seuraamaan sipuliritari Davosia, Muurin tapahtumia, erästä vanhaa tuttua, jota kutsutaan Löyhkäksi sekä parin aivan uuden hahmon edesottamuksia. Pääsemme myös mukaan Branin ja hänen kumppaneidensa matkalle kohti yksisilmäistä varista. Täytyy sanoa senverran, että sillä matkalla lukija saa vastaansa monta mitä helv...ä  hetkeä :D

Lohikärrmentanssi 1 oli melkoista juoksemista ja siirtymistä pitkin maita ja mantuja. Samalla kun monet hahmot seilasivat merillä ja vaelsivat metsässä, Dany on yhä Mereenissä hallitsemassa vapauttamaansa orjakansaa, ja huomaa lohikäärmeiden kasvattamisen olevan paljon ongelmallisempaa kuin mitä oli luullut. Myös kosijoita ilmestyy Danyn elämään enemmän ja vähemmän. Samalla entisen orjavaltion hallitseminen vaatii paljon.

Lukijana Lohikäärmetanssin pyörteissä oli todella mielenkiintoista olla mutta samalla myös melko sekavaa. Ainakin tässä osassa aukeni vain lisää kysymyksiä ja ongelmia, jotka jossain vaiheessa vaativat ratkaisuaan. Alkaa myös mietitytämään koko kirjasarjan kohtalo; Martinilla on mona juonilankaa sotkussa ja pohdin kovasti sitä, miten hän saa ne vielä joskus kasaan, ja vieläpä kohtaamaan toisensa. Sen aika näyttää.

Kirja oli kuitenkin jälleen aivan mahtavaa fantasiaa, ja maltan tuskin odottaa, että saan joskus käsiini Lohikäärmetanssi kakkosen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti