keskiviikko 5. marraskuuta 2014

J.S Meresmaa: Mifongin Aika
Mifongin aika on jatkoa lokakuun alussa lukemallaeni Mifongin Perinnölle . Kirjoitukseni saattaa sisältää spoilereita, koska jatko-osista kirjoittaminen ei onnistu välttämättä ilman niitä. Yritän kuitenkin olla spoilaamatta liikaa. Jos kuitenkin haluat välttää spoilerit satavarmasti kannattaa tämän lukeminen lopettaa tähän.

Mifongin perinnön tapahtumista on kulunut neljä vuotta ja entinen kuningatar Ardis asuu pienen Fewryn tyttärensä kanssa pienessä kylässä tuntemattomana. Samaan aikaan Ardisin poika, Fewrynin kaksoisveli asuu Merontesissa Ardisin entisen kotiopettajattaren hoteissa, ja on Ardisin isän salainen silmäterä. Kaukana Itämantereella Dante Rondestani pitää sukunsa antikvariaattia pystyssä yhdessä Linn-siskonsa tämän kumppanin Harbenin ja pikkuveljensä Roanin kanssa. Linn vain ei ole saanut mielestään heidän vanhimman veljensä Arranin kuolemaa ja haluaa lähteä selvittämään, kuka on murhan takana. Niinpä Dante ja Linn sekä Harben palaavat keskimantereelle Merontesiin, Dante halutessaan kuulla onko Ardis elossa ja Linn määrätietoisena kuulemaan veljensä murhaajan nimen. Sitten herää toinen Mifongi, Haldor Sininen, sekavana ja tuhoa aiheuttaen. Hän tuhoaa kylän, jossa Ardis tyttärineen asuu. Ardis päätyy evakkoon Pantterikansan luo, josta hänkin suuntaa pian hakemaan poikaansa Ciarania luokseen.

Mifongin Aika syventää kirjasarjan maailmaa melko paljon, ja luo juonenkäänteitä, jotka petaavat seuraavia osia. Se on perintesen oloinen toinen osa, mutta mielestäni se on silti aivan yhtä seikkailullinen kuin ensimmäinenkin osa, ja tempo on siihen verrattuna hieman hitaampaa. Näin  esimerkiksi kirjojen maailma, Mifongit ja Danten suhde puumaansa Reuhun syventyvät, ja lukija saa vastauksia ensimmäisen osan auki jättämiin kysymyksiin. Myö mahdoton rakkaus jatkuu, eikä Danten ja Ardis saa toisiaan tässäkään osassa, enimmäkseen olosuhteiden ja väärinkäsitysten ja etenkin huonon ajoituksen takia. 

Mifongin Ajassa  tuodaan areenalle myös uusia mielenkiintoisia henkilöitä, ja monista ensimmäisen osan sivuhenkiläistä tulee näkökulmahahmoja. Lukija pääsee seikkailemaan myös Linnin ja Harbenin mukana samoin kuin Branin. Myös Danten ja Linnin pikkuveli Roan saa suuremman roolin ja hänen sekä erään uuden henkilön välillä on mielenkiintoista vihjailua ;) Uusista hahmoista mielenkiintoisin ja vähiten selitetty on rääsyläispoika Mohair, joka pääsee seikkailemaan Linnin ja Harbenin mukana.

Mifongin Aika sisältää seikkailua, romantiikkaa ja mielenkiintoisia henkilöhahmoja. Kirjailija Meresmaa onnistuu myös yllättämään ainakin tämä lukijan monta kertaa. Kirja oli ahmimalla ahmittava, sillä halusin tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Olin niin tarinan imussa, että en ehtinyt huomaamaan mitään erityisen kritisoitavaa. Olin tosin pettynyt erään henkilön kohtaloon, sillä olisin halunnut kuulla hänestä vielä lisää. Ja voi Dante ja Ardis..lukijana sitä niin toivoisi että he vielä joskus saisivat toisensa. Tässä osassa ei paljon toivoa siihen suuntaan anneta. Elän silti toivossa, ja aavistelen, että ehkä eräs este heidä välillään vielä tulee raivatuksi. Erinäiset merkit viittaavat siihen suuntaan ;)

Kaikein kaikkiaan tämä on erittäin koukuttavaa fantasiaa, ja ainakin minulle myös tuikitärkeää pakoa arjesta. Juuri äsken tulikin viesti kirjastolta, että varaamani Mifongin Mahti olisi siellä odottamassa minua <3 Saattaapi käydä niin, että kyseinen kirja kiilaa lukujononi ohi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti