torstai 13. marraskuuta 2014

Jay Asher & Carolyn Mackler: Sinä ja minä sitten joskus
On vuosi 1996 ja tarinan päähenkilö Emma saa uuden tietokoneen. Kun naapurin Josh tuo Emmalle korpun, jossa on ilmaista nettiaikaa, saa Emma sen mukana jotain muutakin. Koneella latautuu omituinen sinireunainen sivu, jossa joku 30-vuotias saman nimen ja syntymäpäivön omaava Emma jakaa tietoa itsestään ja elämästään. Emma kutsuu Joshin, entisen bestiksensä katsomaan sivustoa. Yhdessä he ovat löytäneet facebookin.  Naamakirjan avulla he näkevät asioita tulevaisuudestaan. Tietenkin he alkavat, tai Emma alkaa, muuttamaan pienillä teoilla tulevaisuuden kulkua, ja facebookista he näkevät, miten pienetkin teot vaikuttavat heidän elämiinsä tulevaisuudessa.

Sinä ja minä sitten joskus oli mielenkiintoinen kirja, ja sen idea liian aikaisin facebookin löytävistä ysärinuorista erittäin hersyvä. Mielestäni aiheesta olisi voinut saada enemmänkin irti. Itselleni tarina jäi jotenkin irralliseksi. Samalla kirja oli kuitenkin ihan hyvä ja koukuttava ihmissuhdekirja, ja 90-luvun meininkiä oli hauska nostalgisoida sitä lukiessa. Perusteinihömppää tämä silti enimmäkseen oli, ja ihan viihdyttävää sellaista.

Vaikka odotin ehkä jotain muuta, oli tämä silti melko viihdyttävä kirja. Kyllä siine viime lauantai-ehtoo meni rattoisasti ja se antoi samalla tilaa hengailla appivanhmpien kanssa kun oltiin heidän luonaan kylässä ;) Eli kirjaan pystyi keskittymään myös puoliteholla :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti