sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Charleine Harris: Verta sakeampaa
Pitkästä aikaa luin Sookie Stachouse-kirjan. Tällä kertaa vaan jouduin tyytymään suomennokseen, sillä englanninkielistä en löytänyt kirjastosta. Täytyy kyllä sanoa, että ei tämä suomennos nyt hullumpi ollut vaikka olinkin olettanut, että suomennoset näissä kirjoissa olisivat melko kökköjä, ja että näitä kannattaisi lukea mieluummin alkuperäiskielellä. Tässä suomennoksessa ei kyllä ollut mielestäni mitään kummempaa vikaa. Kirjan nimi on nyt vaan hieman hassu verrattuna kirjan alkuperäiseen nimeen. Kansi tässä on mielestäni kyllä aika hieno ;)

Jälleen kerran Sookie on pinteessä jos toisessakin. Eric on unohtanut viime kirjassa tapahtuneet asiat, Sookie on huolissaan Jasonista, joka on uudessa elämäntilanteessa. Kaiken lisäksi Bon Tempsissa ja sen lähistöllä ammutaan kaksiluontoisia muodonmuuttajia. Sookie joutuu myös tahtomattaan osaksi ihmissusien politiikkaa, ja valtapeliä. Sen lisäksi Sookieen talo sytytetään palamaan ja muutaman päivän päästä siitä häntä ammutaan. Kuka haluaa Sookielle pahaa? Ilmeisesti monikin, ja lopussa muutama tyyppi paljastuu pahikseksi.

Verta Sakeampaa jatkaa tämän kirjasarjan menoa melko samaan tapaan kun aiemminkin. Koko ajan tapahtuu jotain, etenkin Sookielle, ja samalla nuoren naisen ympärillä pyörii mies jos toinenkin. Tosin kaikki tuntuvat olevan jollain tavalla yliluonnollisia.Sookien ympärillä pörräävät niin Eric kuin Billki, nuo kuumat vampyyrit. Lisäksi joukossa pyörii myös ihmissusi Alcide, ja pari muuta eläimellistä muodonmuuttajaa. Kuumaksi menee ;) :D Tässä kirjassa ei tosin vällyjen välissä viihdytäkään vaikka seksiin liittyvät ajatukset liikkuvatkin vähän väliä Sookien päässä, ja onpa tämä yhdessä vaiheessa lähellä sänkyyn menoakin. Vaan ei peitot nyt tällä kertaa heilu.

Verta Sakeampaa oli aivan yhtä viihdyttävä lukukokemus kuin muutkin tämän sarjan kirjat. Näitä on helppo lukea, näissä tapahtuu paljon, ja yliluonnolliset miekkoset ovat kuumia kirjan sivuillakin. ;) Mitä viihdekirjallisuuteen tulee, niin tämä ainakin ajaa tarkoituksensa hyvin. Aivot saa näiden kirjojen kanssa laittaa narikkaan mutta se on vain hyvä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti