maanantai 31. elokuuta 2015

Ellinor Rafaelsen: Katja New Yorkissa & Katja Englannissa




Jatkoin sitten sen lut..anteeksi Katjan seikkailujen lukemista (hei, älkää sit ottako tota alkua tosissanne, en oikeesti ole ihan noin tuomitseva ;))  Luin kaksi sarjan ensimmäistä osaa, jotka edeltävät järjestyksessään sitä maratonilla lukemaani seikkailua. Luin kirjat Katja New Yorkissa ja Katja Englannissa. Jälkimmäinen oli jo ensimmäistä ja kolmatta parempi, tai ainakin mielenkiinto säilyi paremmin :D

(Näillä kirjoilla pääsen sitten myös eteenpäin Kirjallinen retki Pohjoismaissa -haasteessa , koska Katja-kirjat ovat norjalaisen kirjailijan kynästä ;))

Ajattelin nyt blogata näistä kahdesta kirjasta nyt yhdessä, koska haluan joskus päästä näiden postauksien kanssa ajan tasalle.

Katja New Yorkissa: 

Katja-sarjan ensimmäisessä osassa tytön vanhemmat pudottavat pommin juuri kun Katja on saanut vastakaikua ihastukseltaan Oliverilta; koko perhe on muuttamassa isän työn perässä New Yorkiin. Aikansa Katja kiukuttelee ja hangoittelee vastaa, sekä yrittää vakuutta vanhempsan siitä, että hän voisi jäädä kotikaupunkiinsa Osloon asumaan isoäitinsä kanssa. Mikään ei kuitenkaan auta, ja koko perhe muuttaa New Yorkiin. Katjan poikaystäväksi alkanut Oliver lupaa kirjoitella Katjan kanssa kirjeitä vaikka varoittaakin ettei ole kovin hyvä kirjoittamaan niitä. New Yorkissa Katja saakin odottaa pojan kirjeitä turhaan. Aluksi New Yorkissa oleminen on jännittävän uutta mutta jännyyden hiipuessa Katjalla alkaa olla tylsää. Koska vanhemmat eivät uskalla päästää häntä yksin liikkeelle, hän tapaa oman ikäisiään ystäviä vain koulussa. Katjan pikkuveli puolestaan saa kavereita samasta taloyhtiöstä, koska siella asuu tämän ikäisiä lapsia. Lopulta Katja alkaa käyttäytyä holtittomasti menemällä yksin kaupungille. Jonain päivänä hän tapaa kamerliikkeessä David nimisen miehen jonka kanssa hän lähtee juonitelleen vastoin vanhempiensa tietymystä yökerhoon. Tämä retki ei aivan ongelmitta tietenkään suju..

Täytyy sanoa, että en oikein tajua päähenkilöä ja hänen mielenliikkkeitään. Tässä kirjassa Katja on hyvin sinisilmäinen ja erittäin ärsyttävä valittava teini. Selittynee hänen nuorella iällään. Koko kirja on Katjan kapinointia uutta asuinkaupunkia vastaan. Tyypp on aika itsekeskeinen, ja suoraan sanottuna ärsyttävä. Miksiköhän olen teininä tykännyt näistä kirjoista :D Vaikka henkilöhahmo ärsyttää niin silti tämän kirjan lukeminen oli aika vaivatonta. Kepeä välipalakirja siis, ja en tiedä, joskus on kiva ärsyyntyä kirjojen kanssa. :D Olen ehkä hieman outo.

Katja Englannisaa:

Tässä kirjassa Katja lähtee kaveriensa kanssa Englantiin kielikurssille. Myös Oliver on mukana mutta tietenkin on eri isäntäperheessä. Katja pääsee samaan isäntäperheeseen ystävänsä Pian kanssa. Isäntäperhe on mukava ja heillä on yksi lähellä Katjan ja Pian ikiä oleva poika. Katja seurustelee Oliverin kanssa mutta yhtäkkiä isäntäperheen pojan ystävä houkuttelee Oliveria enemmän. Katjan ja Oliverin suhde on pienessä kriïsissä kurssin loppuun asti mutta he palaavat yhteen viimeisenä viikonloppuna kun koko poppoo menee Lontooseen. Kirjan jännäritarina liittyy Katja isäntäperheen pojan ystävään ja tämän perheeseen. Katja pääsee tätä kautta turkisväärentäjien jäljille, ja nuuskittuaan liikaa, joutuu jälleen vaaraan...

Tässä kirjassa jännitysmomentti ja siihen liittyvä tarina on paljon mielenkiintoisempi kuin esimerkiksi tuossa ensimmäisessä Katja-kirjassa. Henkilönä Katja on tosiaan edelleen ärsyttävä ja keskenkasvuinen sekä kevytkenkäinen. Hän ei oikeastaan näe vikaa omissa toimissaan mutta on silti verisen loukkaantunut kun Oliver yrittää tehdä häntä mustasukkaiseksi.

Ihan jees tämä kirja kuitenkin oli, ja pidin enemmän tästä kuin Katjan seikkailusta New Yorkissa. Voi olla että luen lisää Katja-kirjoja ja katson minne suuntaan ne kehittyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti