keskiviikko 26. elokuuta 2015

Anna Jansson: Haudan takaaEn ole ennen lukenut Anna Janssonin dekkareita. Tuossa kesällä sattui kirjailija teos olemana pikalainojen hyllyssä saatavilla, ja nappasin sen mukaani. Sain samalla ensimmäisen kirjan luettua Kirjallinen retki Pohjoismaissa - haasteeseen Ruotsin kohdalle :)

Kirja on Maria Wern -sarjaa, jota en sitäkään ole ennen lukenut. Enkä näemmä osaa aloittaa alusta sarjan lukemista mutta ei sillä nyt ole niin suurta merkitystä, sillä kirjat ovat jatkumoa vain Maria Wernin henkiläkohtaisen elämän tiimoilta. Eli en jaksa nähdä vaivaa, ja lukea näitä juuri julkaisemisjärjestyksessä. :D 

Kiinnostukseni heräsi tähän kirjaan puhtaasti sen takakannen perusteella. Kirjan sanottiin kertovan roolipeliryhmästä ja sen tiimellyksissä kadonneesta 16-vuotiaasta tytöstä. Gotlannissa, jossa Maria Wern siis asuu, kokoontuu ryhmä roolipelaajia jonkin linnan alueelle pelaamaan vampyyri-peliä, jonka säännöt on laatinut innokas opiskelija Botel Hellsten, joka vaikuttaa todella pakkomielteiseltä tyypiltä. Tyttö nimeltään Malva on Botelin mielestä täydellinen pari hänen esittämälleen vampyyrijohtajalle, joten hän haluaa Malvan roolipelissä nousevan haudasta ja ottavan paikkansa rinnallaan. Kun Malva katoaa epäilykset kääntyvät tähä larppausryhmään ja sen johtajaan. Onki Botel Hellstenillä puhtaan jauhot pussissaan vai jotain tekemistä katoamisen kanssa?

Mitäpä nyt osaisin sanoa tästä kirjasta. Se oli ihan perushyvä dekkari mutta jäin silti hieman pettyneeksi. Luulin että larppauksella olisi ollut suurempi rooli kirjassa. Jokseenkin juoni tuntui välillä ehkä hieman liian heppoiselta ja clisheiden täyttämältä. Jäi kirjasta kuitenkin ihan okei jälkimaku, ja saatan tarttua Janssonin dekkarehin myöhemminkin. Kirja oli kuitenkin nopealukuinen, eikä minun tehnyt mieli kertaakaan jättää sitä kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti