keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Kysely


Kun nyt viimein olen saanut käsiteltyä vuoden 2013 luetut kirjat, ajattelin että tähän vällin pitäisi keksiä jokin haastemainen juttu ennen kuin hyppään kirjoissa nykyhetken lukemisiini. Silloin törmäsin erääseen kirjablogeissa kierävään kysymyshaasteeseen Irenen blogista, ja päästin napata hänen lempeästä kehoituksestaa haastekysymykset matkaani ;) Minuahan ei siis tähän nimellisesti ole haastettu. Minä nimittäin rakastan kaikenmaailman kyselyihin vastaamista. 

Enpä minäkään nyt erityisesti haasta ketään, enkä keksi uusia haastekysymyksiä. Mutta nämä saa napata täältäkin mukaansa kuka haluaa ;) Mutta nyt itse kysymyksiin.


1. Millainen on suhteesi kauhukirjallisuuteen? Rakastatko pelotella itseäsi kirjojen avulla vai        sivuutatko kauhukirjat liian pelottavina?

Olen lukenut kauhukirjoja ehkä jostain 11-vuotiaasta lähtien. Aloitin tietenkin Stephen Kingillä. Minulle oli kotona sanottu, etten saa kyseisen herran kirjoja lukea, ja tietenkin kielletty hedelmä houkutti. Luin niitä sitten salassa omassa huoneessani peiton alla. :D Muutama unettomampi yöhän siitä tuli mutta ei mitään suurempia traumoja. Siitä lähtien kauhukirjallisuus on aina silloin tällöin ollut paikaallaan, ja on nykyäänkin. 


2. Mikä kirja on sinulle elämäsi merkittävin?

Hm, vaikea sanoa mikä olisi elämäni merkittävin kirja, koska on tullut luettua aika paljon. 


3. Menetkö kirjastoon aina tarkan kirjalistan kanssa vai harrastatko herätelainaamista?

Teen sekä että. Tänäänkin menin kirjastoon käymään listan kanssa, ja päädyin lainaamaan yhden kirjan listaltani, ja loput hyllyjen kätköistä. :)


4. Kehen kirjan henkilöön samaistut eniten?

En osaa sanoa yhtään yksittäistä samaistumise kohdetta. Yleensä samaistun kirjailijan/kirjoittajan urasta haaveileviin kirjojen hahmoisin. Samoin rohkeisiin ja sanavalmiisiin sekä fiksuihin nais/tyttö hahmoihin kirjoissa. Esimerkkeinä voisin sanoa vaikkapa Pottereiden Hermionen, Leena Lehtolaisen kirjoissa seikkailevan Maria Kallion, ja Tuija Lehtisen  nuorten kirjojen hahmot, jotka ovat kirjoissa haaveilleet kirjoittamisesta, näyttelemisestä tai muusta sellaisesta :D


5. Jos et bloggaisi kirjoista, mistä bloggaisit vai bloggaisitko mistään?

No minullahan on myös toinen blogi. ;) Löytyy tuolta tämänkin blogin sivupalkista sellainen linkki sinne. Siinä kirjoittelen ihan vain elämästäni, ja välillä vaatteista ja muusta hömpästä. Oikeastaan kaikesta muusta elämässäni paitsi kirjoista.

6. Mikä on rakkain lapsuuden kirjasi?

Hanhiemon Satuaarteet

7. Mitä kirjallisuusgenreä kartat parhaasi mukaan vai oletko täysin kaikkiruokainen lukija?

Olen aika kaikkiruokainen, enkä varsinaisesti karta mitään. Runoja sekä sotakirjallisuutta tulee luettua vähemmän.

8. Mikä on paras kirjan pohjalta tehty elokuva?

Pieni Suklaapuoti, ja Ps. Rakastan Sinua kilpailevat tästä tittelistä ;)


9. Oletko ikinä haaveillut kirjailijuudesta vai onko lukijan rooli ollut aina sinulle omempi?

Olen aina haaveillut kirjoittamisesta, ja siitä että joskus jaksaisin kirjoittaa kirjan, joka julkaistaisiin. Olen tykännyt aina kirjoitella milloin mitäkin. Tällä hetkellä kirjoittelen lähinnä näitä kahta blogiani, ja gradua. Aion kuitenkin elvyttää vanhan fiktiivisen kirjoittamisen harrastuksen jahka joskus löydän sille enemmän aikaa.

10. Mikä on suosikkisi lukemistasi klassikkokirjoista?

Ehdottomasti Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen, aina ja ikuisesti!

4 kommenttia:

 1. Voi miten kiva, kun nappasit kysymykset mukaasi, vastauksiasi oli mukava lukea! (Varsinkin tuo King-vastaus.) Laiskuus vähän vaivaa näiden haasteiden yms. eteenpäin laittamisessa, vaikka ovatkin piristäviä. =D

  VastaaPoista
 2. Haastamisesta tekee joissain kohdin sekin vaikeaa, että samat haasteet on ehtineet aina kierää monessa blogissa, ja kaikki eivät jaksaisi vastailla samantapaisiin haasteisiin monta kertaa.

  Itse tykkään näistä kysymyshaasteista paljon. Kiva on vastailla kysymyksiin, ja mukavaa että jotkut tykkäävät niitä vastauksia lukea :)

  VastaaPoista
 3. Nämä kysymykset ovat alunperin minun keksimiäni, joten kivaa, että nämä lähtivät eteenpäin. :) Minäkin samaistun Hermioneen. Taisin tykätä Pienestä suklaapuodista enemmän elokuvana kuin kirjana. Olin nähnyt elokuvan muutamaan kertaan ennen kirjan lukemista ja pidän erityisen paljon elokuvan näyttelijävalinnoista (Juliette Binoche ja Johnny Depp ♥ ). Sinuhe egyptiläinen on todellakin upea, pitäisikin lukea se joskus uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu :) Mikäs näihin vastatessa, olivat oikein hyviä kysymyksiä. Ihan syyhytti päästä vastaamaan :D Minulla on pitkä aika siitä kun luin Sinuhen, joten itsekin olen miettinyt että pitäisi lukea se joskus uudestaan. Tuntuu vain, että ainakin tällä hetkellä on niin paljon kaikkea lukematonta lukemista, etten taida malttaa harrastaa uudelleenlukemisia.

   Poista