maanantai 6. tammikuuta 2014

Marian Keyes: Tarinan toinen puoli


Vieläkin ollaan menossa edellisessä vuodessa. Tuossa joulun alla tuli luettua kyllä ennätyksellisen paljon tuota chic-littiä. Kolmas saman genren kirja samassa kuussa muistaakseni oli tämäkin Marian Keyesin rustaama Tarinan toinen puoli. 

Kirja kertoo kolmesta naisesta, joiden elämät kietoutuvat yhteen. Kaksi naisista ovat esikoiskirjailijoita ja yksi kustannustoimittaja. Jojo on se viimeiseksi mainittu, jonka elämää varjostaa lähinnä vain yksi asia. Se, että hän on mennyt sänkyyn pomonsa kanssa. Kirjailijattaret Lily ja Gemma puolestaan ovat entisiä parhaita ystäviä, joiden ystävyyden on rikkonut mies, Gemman entinen poikaystävä, ja Lilyn nykyinen. Tärkeässä osassa on tosin myös molempien pyrkimykset ja haaveet kirjailijaksi tulemisesta. Kummallakin sekä Lilyllä, ja Gemmalla on kuitenkin omat hankaluutensa kirjamaailmassa. Lily on kirjoittanut mahtavan esikoisteoksen mutta kärsii luomistuskista uuden kirjansa kanssa. Siitä ei vain tahdo syntyä yhtä mahtavaa kuin ensimmäisestä. Gemmalla taas on perheongelmia takeruvan äidin kanssa, joita hän purkaa Susan nimiselle ystävälleen sähköposteissa, nauttien samalla kuvitteellisen ja liioitellun tarinan kirjoittamisesta tapahtumista. Gemman ystävä lähettää nämä sähköpostit kustannustoimittaja Jojolle, joka on myös Lilyn kustannustoimittaja.

Kirja kertoo hauskalla ja samalla mielenkiintoisella, ja osittain todenperäiselläkin tavalla kirjoittamisen ihanuudesta ja vaikeudesta. Vaikka Keyes hallitsee myös romantiikan ja kolmiodraamat myös tässä kirjassa, koin kuitenkin antoisammaksi tämän toisen puolen kirjasta. Sen miten vaikeaa on yhden menestyskirjan kirjoittaa toinen, sillä mahdollista on ettei uudesta kirjasta pidetä yhtä paljon. Etenkin jos sen aihealue on jotain muuta kuin ensimmäinen. Samoin sen vaikeus, että omaa rakasta tekstiä joutuukin muokkaamaan, eikä sekään takaa mitään. 

Oikein hyvä lukukokemus jälleen kerran. Täytyy kyllä sanoa, että olen lukenut Keyesiltä parempiakin, mutta silti tämä kirja oli oikein mainio. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti