sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Helen Fielding: Bridget Jones, mad about The Boy


Vuosi on jo vaihtunut mutta perinteisesti minulta on vielä tekemättä postauksia viime vuoden luetuista kirjoita. Tällä kertaa aion kirjoittaa niistä kaikista ennen kuin siirryn uuden vuoden luettuihin. Eli tämäkin kirja on vuoden 2013 luettua satoa...

Bridget Jones mad about The Boy on tietenkin jatkoa (paljon) aiemmin ilmestyneille samasta hersyvästä Bridgetistä kertoville kirjoille. Kun edellisissä kirjoisa Bridget oli kolmikymppinen sinkkuneito, on hän tässä kirjassa viisissäkymmenissä oleva leski, joka on kaksi pientä lasta. Ah niin ihana Mark Darcy on kuollut ihmisoikeustehtävissä, ja Bridget on jäänyt jälleen yksin.

Mad About the Boy kertoo tarinan siitä, miten Bridget on toipunut Markin kuolemasta, ja siitä millaista on yrittää löytää uutta rakkautta kypsemmällä iällä, ja kahden lapsen yksinhuoltajana. Uutena Bridgetin elämässä on tässä kirjassa myös sosiaalinen media, lähinnä twitteri. Muutenhan tämäkin kirja on kirjoitettu päiväkirjatyyliin. 

Kirjan alussa Bridget tapailee itseään puolet nuorempaa poikaa. No, kolmekymppinen herra taisi olla kyseessä. Kirjan nimenkin mukaisesti Bridget on hulluna tähän toy-boyhinsä, vaikka kommelluksiltakaan ei tietenkään vältytä. 

Vanha kunnon Bridget, en voi muuta sanoa. Sanoisin että taikaa on vielä jäljellä. Kirjan lukeminen oli aivan yhtä hersyvät ja iloinen, ja myötähäpeän sävyttämä kuin edellisten Bridget Jonesista kertovien kirjojen parissa saatu kokemus. Parasta mahdollista Chick-littiä tämäkin ;) Vaikka itse olen vielä paljonkin nuorempi kuin Bridget ja täysin eri elämäntilanteessa, saatoin samaistuakin joihinkin asioihin. 

Tämän kirjan lukeminen oli kuin rakkaimman villasukkaparin jalkaan laittaminen; lämmintä, tuttua ja rentouttavaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti