tiistai 28. tammikuuta 2014

Charles Dickens: Joululaulu


Viimeinen vuonna 2013 luettu kirja oli hyvinkin jouluinen. Tosin luin sen joulun- ja uuden vuoden välipäivinä, ja suurimman osan bussimatkalla kohti kotia välillä Savonlinna- Joensuu. Minun on jo pitkään pitänyt lukea tämä klassikko Dickensin tuotannosta. Ensimmäinen kirja, jonka olen nyt kyseiseltä herralta lukenut. Ja voin sanoa, että luen mielelläni lisääkin herran kirjoittamia klassikoita.

Pitkään olen katsonut tv-sarjoja, joissa aika monessakin saattaa olla tästä kirjasta innoituksensa saanut jakso. Kolme joulun henkeä on ilmestynyt monelle vuosien saatossa. Halusin viimeinkin kokea alkuperäisen tarinan, enkä pettynyt. Kirjassa on opettavainen ja saarnaava sanomansa mutta se tuodaan esille mielenkiintoisesti. 

Sgrooge oli mahtava hahmo. Ja hänen nopea henkinen kasvunsa oli naiivia mutta jälleen kerran hyvin tarinoitu. Ehkä tärkeintä oli kuitenkin se, minkä sanoman kirja antaa. Anteliaisuuden, ystävällisyyden ja joulun sanoman. Sopi oikein mainiosta joululoman lukemistoksi. En nyt tästäkään sen syvällisempää saa irti mutta tästä tuli kyllä yksi lempijoulutarinani. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti