perjantai 4. huhtikuuta 2014

Anneli Kanto: Uusi Päivä:Vilma ja IlariHuh, tähän kirjablogiin on nyt tullut tahaton lyhyt tauko, ja olkoon niin. Nyt on kuitenkin aika tehdä rästipostauksia, ja vielä ollaan menossa maaliskuun luetuissa. Koontipostaus maaliskuusta tulossa jossain vaiheessa näiden rästien jälkeen.

Maaliskuun puolella tuli luettua tämmöinen tv-sarjaan perustuva kirja. Kirjahan kertoo samoista henkilöistä ja tapahtumista kuin Uusi Päivä - sarjan ensimmäinen kausi. Tosin lähinnä vain Vilman tarinan, Vilman näkökulmasta. Ja muistaakseni kyseisessä kirjassa oli vielä minäkertoja. Kirja oli kevyttä teinihömppää, josta satun tykkäämään tiettyyn pisteeseen asti. Teinihömpässä tämä tosin ei ole sitä parhaimmistoa, johtuen ehkä siitäkin että tiesin tapahtumat sarjan perusteella etukäteen, eikä kirja niihin paljon lisää tuonut.

Kirjan minäkertojana on siis lukiolaisneiti Vilma, joka rakastuu tanssinopettajaansa. Hän käy lukiota kuvittelliseessa Virtauksen kaupungissa, jonka ainoa lukio on ilmaisutaidon lukio. Kaiken hyvän lisäksi Vilman isä on koulun rehtori. Kirja kertoo Vilman melko yksipuolisestam rakastumisesta opettajaansa, ja niistä väärinkäsityksistä, mitä siitä seuraa. Samalla Vilma miettii vähän omaa identiteettiään. Peruskauraa.  Senverran kirja kuitenkin iski, että päätin lukea tämän Anneli Kanto nimisen kirjailijattaren kirjoja joskus uudestaankin mutta tietenkin jotain sellaista, mikä ei perustu televisio-ohjelmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti