maanantai 2. marraskuuta 2015

Rästikirjojen miniarvioita part. 1


Rästpostausten jono alkaa olla melkoinen, joten ajattelin purkaa sumaa hieman tekemällä useamman postauksen miniarvioita, jotta samaan postaukseen tulee monta kirjaa. Aloitan näiden tekemisen muutamasta nuorten kirjasta, jotka olen lukenut alkusyksystä. 


Kerstin Gier: Lupaus: Unien ensimmäinen kirjaLupaus aloittaa Kerstin Gierin kirjoittaman kirjatrilogian. Olen lukenut Gieriltä sarjan Rakkaus ei katso aikaa kokonaan ja postannutkin siitä. Koska pidin kyseisestä sarjasta todella paljon, piti minun ehdottomasti ottaa luettavaksi hänen uudemman suomennettavan trilogiansa ensimmäinen osa.

Lupaus oli hyvin samankaltainen kuin Rakkaus ei katso aikaa - sarjan alku. Tosin samalla se oli myös täysi erilainen. Alkuasetelma on hyvin tuttu ja samantapainen kun ensimmäisessä trilogiassa; nuori tyttö käy lukiota, ja päätyy outojen tapahtumien keskelle. Aikamatkustuksen sijasta tyttö matkaa unissa.

Kirja oli mielenkiintoinen ja lopussa odotti yllätys. Seuraavan osankin luen varmasti, kun se joskus tulee.


Siri Kolu: Metsän pimeä


Metsänpimeä oli hyvin hämärä mutta samalla myös hyvin mielenkiintoinen kirja. Siinä lukiota käyvä Laura Ranta joutuu metsänpauloihin. Koulussa äidinkielenkurssilla käydään metsäaiheista kirjallisuutta läpi, joka on hieman mystistä ja vetää koko luokan mukanaan, tai lähinnä pienen joukon Lauran ystäviä. Eräänä päivänä Laura menee metsään makaamaan ja tuntemaan metsän ympärillään. Joku kuitenkin seuraa häntä, ja pian nuoret pitävät metsänpiiriä. Jonkin ajan päästä meininki menee oudoksi, ja metsäleikeillä on yllättävät seuraukset.

Kirjassa liikutaan kahdella aikatasolla. Toisessa Laura on aloitteleva kirjallisuuden opiskelija, ja toisessa hän muistelee lukion viimeisen syksyn tapahtumia, joista on kulunut jo useampi vuosi, sillä Laura on ollut siinä välissä pari vuotta Au pairina ulkomailla. Tarina menneisyyden tapahtumista paljastuu lukijalle pala palalta. Metsänpimeä käsittelee aika rankkojakin aiheita, ja on melko syvällinen nuortenkirjaksi. En ole aivan varma mutta saatta olla, että tämä kirja on kaksoisluokiteltu sekä nuorten että aikuisten kirjaksi.

Itse annoin tälle kolme tähteä Goodreadsissä. Kirja oli kyllä hyvä ja mielenkiintoinen mutta siitä puuttui minin kohdallani jokin asia, joka olisi voinut tehdä siitä vielä yhden tähden arvoisenLauren Conrad: Style - tyylikirja 
Tämän kirjan lainasin silkasta uteliaisuudesta. Se osoittautui yllättävän mielenkiintoiseksi, vaikka itse en Lauren Conradin tyylistä ole niin vaikuttunut. Kirjassa oli kuitenkin ihan hyviä vinkkejä vaatekaapin kulmakviksi, sekä selkeitä kampaus - ja meikkiohjeita. Kirjan luki nopeasti, ja siinä oli laadukkaat valokuvat, ja selkeä rakenne.

Ei tämä tyylikirja nyt järisyttänyt maailmaani aivan älyttömästi mutta kyllähän sen ihan mielellään luki ja pläräsi läpi. Sen enempää en tästä oikein osaa sanoa.2 kommenttia:

  1. Gierin kirjoissa on niin mahtavat kannet! Olen lukenut Rubiininpunan (?), kun yritin innostua nuortenkirjoista, ja vaikka se oli ihan kiva, en ole jaksanut lukea sarjaa enempää. Minulla on Nälkäpelinkin viimeinen osa lukematta. Mutta nuo kannet! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä kauniita minunkin mielestäni. Aivan huikeita on etenkin nuo pikkuliskot ja muutenkin pienet yksityiskohdat :)

      Poista