tiistai 31. maaliskuuta 2015

Anne Rice:Kuinka prinsessa Ruusunen hurmataanYleensä en ole eroottisten kirjojen ystävä mutta koska Anne Ricen Vampyyrikronikat ovat olleet lempikirjojeni joukossa vuosikausia, halusin kokeilla hänen muuta tuotantoaankin. Harmi vain, että tätä kirjaa en oikein osannut ottaa tosissani, ja liekö se sen tarkoituskaan.

Tarina alkaa siitä asetelmasta, mistä ilmeisesti alkuperäinen Grimmin veljesten versio, missä prinsessa Ruusunen herätetään aivan muulla tavalla kuin pelkällä pusulla. Siitä eteenpäin tarina ottaa kyllä aivan oman suuntansa, mikä lienee Ricen omaa mielikuvitusta. En halua tarkemmin kuvailla aivan kaikkea, mitä kirjassa on, mutta sanotaan nyt näin, että prinssi vie Prinsesa Ruususen oman sukunsa linnaan, jossa pidetään muiden kuninkaallisten perillisiä, kröhöm, jonkinlaisina seksiorjina. Tarinassa on paljon sadomasokismia, tosin melko kevyttä sellaista mutta kuitenkin. Itse en osannut koko tarinaan suhtautua todellakaan mitenkään tosissani, ja lähinnä naureskelin asioille, mitä siinä tapahtui.

Jos eroottinen kirjallisuus on tämmöistä, se ei todellakaan ole minua varten. Kirja kävi kuitenkin tietyssä suhteessa hieman viihdyttävästä välipalakirjasta. Olen tämän lukenut jo tuolla helmikuun puolella. Vielä olisi yksi helmikuun kirja arvostelematta. Maaliskuun aikana en ole saanut luettua kuin yhden kirjan loppuun asti. Lukujumi on nyt tässä kuussa vaivannut mutta jospa huhtikuussa saisin enemmän luettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti