maanantai 15. joulukuuta 2014

Väliaika tiedotuksia

Lukujumia on nyt ollut hieman ilmassa. Palautin  kasan lukemattomia kirjoja kirjastoon kun yksikään niistä ei napannut tämän hetkiseen oloon. Muutamia jätin vielä yrityksen alle, ja tietenkin lainasin viisi uutta kirjaa :D Kaksi niistä tosin oli jo aiemmin varaamiani opuksia.

Olen saanut joulukuun aikana luettua pari lyhyttä kirjaa, ja hitaammin vielä kesken olevaa yhtä kirjaa, ja se on oman hyllyn asukki. Kirjastokissaa olen onnistunut kahlaamaan aina ennen nukkumaan menoa luvun tai pari. Olisin halunnut lukea enemmänkin mutta mikään ei napannut.

Harmittaa myös kovasti, että pari lukemiseen ja kirjoittamiseen liittyvää projektia kusi aika pahasti nilkoille. Minun piti osallistua Suketuksen Ihminen Sodassa - haasteeseen joka loppui kuun vaihteessa. Enpä saanut osallistuttua. Myös NaNoWriMo jäi suorittamatta, vaikka sitä niin innokkaasti suunnittelin. Luulen että kirjoittamisharrastuksen elvyttämiseen tarvitsisin jotain pienemmässä mittakaavassa, ja sitä varten minulla kirjastosta lainassa (harkitsen myös että voisin yrittää hankkia sen myös omaksi) kirjoitusopas, jossa on erilaisia tekstitehtäviä.

Lukujumi kuitenkin taisi hieman parantua kun sain hyppysiini George R. R Martinin suomennetun teoksen Lohikäärmetanssin toisen osan. Luin sen ennätyksellisesti puolessatoista päivässä. :D  Sain luettua sen lauantaina  loppuun juuri ennen kun menimme katsomaan avomieheni kanssa elokuviin Hobittia, joten kirjan makustelu jäi vähän kesken. Siksi menee jonkun aikaa ennen kuin saan kirjoitettua siitä postauksen tänne. :)

Hobitti-elokuvista viimeinen taas oli niin hieno kokemus, että sen jälkimainingeissa aloin lukemaan Hobittia uudelleen. Vuonna 2015 voisi olla myös korkea aika Taru Sormusten Herrasta- kirjan lukemiselle, jonka olen elämäni aikana kahlannut vasta kerran läpi, ja sekin tapahtui kun olin vielä lukiossa. Muistaakseni vuonna 2005. Kymmenen vuotta sitten. Huh huh.

Rästissä on siis postauksia parikin kappaletta, ja toivottavasti pääsisin niiden kimppuun vielä tämän viikon puolella ennen kuin lähden viettämään joulua sukulaisten pariin :D


2 kommenttia:

  1. Lukujumi iski itselleni päälle alkuvuodesta, mutta nyt olen onneksi taas löytänyt innon ja ennen kaikkea aikaa lukea (muitakin kuin lastenkirjoja siis). Minä odotan innolla, että ehdin katsomaan tuon Hobitin viimeisimmän osa. Silmarillon ja Hobitti, sinne ja takaisin odottavat myös uusintalukukierrosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, bongasin kommenttisi vasta nyt :) Pitäisi aina muistaa että lukujumit on yleensä vain väliaikaisia. Minulla taas olisi tarkoitus lukea uudelleen Taru Sormusten Herrasta tänä vuonna. Saa nähdä tuleeko siitä mitään :D Ja Silmarillion olisi tarkoitus lukea ihan ensimmäistä kertaa.

      Poista