sunnuntai 21. joulukuuta 2014

George R.R Martin: Lohikäärmetanssi 2 ( Tulen ja jään laulu #5)
Joulukuun lukujumi parantui kun sain lainaan tämän upean fantasiasarjan viidennen osan toisen osan suomennoksen. Näin "selkeästi" sanottuna. :D Nyt on sitten tyhjä olo siinä suhteessa, että seuraavaa sarjan kirjaa  joutunee odottamaan pitkään, pitkään. Pitkään. Huoh :( 

Lohikäärmetanssin 2 jatkuu siitä, mihin edellinen osa 1 jäi. Näkökulmalukuja tosin tulee enemmän, ja pääsemme pitkästä aikaa myös näkemään, mitä esimerksiksi Aryalle ja Cerseille kuuluu. Tyrion esiintyy edelleen parissa luvussa, ja hän tuntuu joutuvan seikkalilusta toiseen, ja ojasta allikkoon sekä sieltä pois vähän väliä. Samaan aikaan kutkuttavan lähellä Tyrionia oleva Dany saa huomata kuinka vaikeaa Mereenin hallitseminen voi olla. Kun taas kaukana, kaukana muurilla Jon joutuu juonittelemaan ja miettimään eri ratkaisuja asioihin, eikä mikään ota sujuakseen. Ei ainakaan kovinkaan helposti.

Kirjan viimeiset luvut jäävät aikamoisiin cliffhangereihin ja sekös turhauttaa, koska sen tietää, että seuraava kirja ei ihan heti tule nenän alla olemaan. Samalla koko kirjasarjan juoni kehittyy entistä monimutkaisemmaksi, ja lukijana sitä miettii, miten kirjailija saa eri juonien langat yhteen seuraavissa kirjoissa. Se tosin on yksi syy siihen miksi nämä kirjat ovat niin kutkutavan hyviä ja seuraaviin osiin haluaisi päästä tutustumaan nopeasti. Ainakin odotellessa on paljon spekuloitavaa.

Tämä oli kuitenkin edelleen taattua laatufantasiaa, josta tykkään todella paljon. Tosin Lohikäärmetanssin edellinen osa oli hieman parempi, sillä siinä oli enemmän Tyrionia ;) Tyrion ei suinkaan ole lempihahmoni ;) Tai ainakin yksi heistä.

Lukujumin selättäjäksi tämä kirja oli aikamoista kyytiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti