sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Ariella Papa: Rajaviivalla

Tällä kertaa jää kuva tästä postauksesta pois kun en löytänyt järkevää kuvaa googlehaun kautta, eikä minulla ole kirjaa nyt käsissäni, jotta voisin siitä itsekään ottaa kuvaa. Anteeksi nyt kovasti. Vaan eiköhän tästä nyt jonkinlainen postaus saada aikaiseksi ilman sitä kuvaakin. Tämä on kolmas niistä kirjoista jonka luin pääsiäislomalla. Lukemaan houkutteli nimenomaan tuo kirjan nimi. Tosin kirja osoittautui erilaiseksi kuin miksi sitä kirjan nimen perusteella luulin.

Kirja kertoin nuoresta naisesta, joka on töissä jonkinlaisessa lehdessä, joka liittyi kai jotenkin pyöräilyyn. Hän asuun kirjan alussa vanhempiensa luona mutta muuttaa kirjan edetessä pian erään ystävänsä kanssa Lontooseen, jossa siis käy töissä. Hänen työnsä on nimenomaisesti sihteerin työtä. vaikka hän haaveileekin kirjoittamisesta, ja puhuu aina humalassa ollessaan unelmastaan perustaa oma lehti.

Kirja kuvaa hänen ja hänen ystäviensä elämää. Lisäksi asiaan kuuluu myös miehiä, ja romantiikkaa. Se ei kuitenkaan ole kirjan pääteema. Nimensä mukaisesti kirjassa käsitellään sitä kuinka tämä päähenkilö on elämänsä rajaviivalla, aivan kuten hänen ystävänsäkin. He ovat päälle parikymppisiä, jotka ovat oikeastaan nuoruuden ja aikuisuuden välimaastossa henkisesti. Heidän täytyy tehdä valintoja, jotka voivat vaikuttaa heidän loppuelmäänsä.

Kirjan lopussa päädytään jonkinlaiseen ratkaisuun erinäisissä asioissa mutta lopullista loppua siinä ei tavallaan kerrota. Henkilöt jäävät lopussa rajaviivalle huolimatta eräistä tekemistään valinnoista, etenkin päähenkilö. Lopussa tulee sellainen tuntu, että siitä vasta kaikki onkin alkamassa. En osaa sitä sen tarkemmin selittää. Teemana tässäkin kirjassa tuntui olevan se, että ihmiset määrittelevät itse elämänsä kulun, ja se voi johtaa mihin tahansa. Tässäkin käsiteltiin kevyen viitekehyksen sisällä aika isojakin asioita. Pidin kirjasta, se oli mukava välipala. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti