maanantai 13. kesäkuuta 2016

Unpopular Bookish Opinions


Viimein tämä Unpopular Bookish opinions haaste tuli minullekin. Kiitos Mustelumon Hennille haasteesta :)


Säännöt:

1. Linkitä haasteen antaja blogipostaukseesi
2. Vastaa haasteen kysymyksiin
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkitä hemuidän bloginsa postaukseesi
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta, ja linkitä heille postauksesi, jotta he tietävät mikä on homman nmiKysymykset:

1. Kirja, tai kirjasarja josta kaikki pitävät mutta sinä et?

Twilight-saaga on ainakin yksi tällainen vaikka se taitaakin jakaa mielipiteitä aikamoisen lahjakkaasti, joten kyllä silläkin on muita ei-faneja. Luin kirjat vain sen takia, että ajattelin etten voi tuomita jotain. mitä en ole edes kokeillut. Kirjasarja oli kyllä ihan ok mutta hirveämmin en siihen ihastunut. Enkä myöskään ymmärrä sen suurta suosiota.

2. Kirja tai kirjasarja, josta sinä pidät mutta kukaan muu ei pidä?

Nämä on aika rajusti muotoiltuja nämä kysymykset :D Hieman ehdottomia, vaikka tuskin mikään kirja on sellainen josta vain minä pitäisin, tai josta kaikki muut pitäisivät mutta minä en. No ehkä näitä ei tarvitse ottaa niin tosissaan. Tähän kohti sanoisinkin kirjaksi J. R.R Tolkienin Taru Sormusten Herrasta kirjat.  Ne ovat toki myös hyvin pidettyjä ainakin tietyissä piireissä. Kuitenkin olen kuullut joidenkin sanovat, etteivät kirjaa ja sen suosiota ymmärrä. Jopa muutama bloggaaja tämän haasteen kimpussa tuntui olevan sitä mieltä, että Taru Sormusten Herrasta ei iske. Minä kuitenkin olen fani. vaikka olenkin kahlannut teoksen vain kerran elämäni aikana. Joskus uudestaan ;)

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut?

Vaikka en pitänyt Twilighteista , niistä löytyy ensimmäinen päähäni tuleva kolmiodraama, jonka lopputulos ei miellyttänyt. Edward vastaan Jakob. En tiedä olisiko Jakob ollut sen parempi valinta Bellalle, mutta kyllä kuka tahansa olisi ollut parempi kuin omistushaluinen angstaava Edward. 

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit mutta et pysty?

Tämä on aika vaikea kysymys minulle, sillä olen melkoisen kaikkiruokainen kirjojen suhteen. Yksi osa-alue jota en niin lue, ovat runot. En tosin tiedä onko se kovin suosittu kirjagenre. Se on kuitenkin sellainen, johon en ole oikein päässyt kiinni vaikka toisaalta haluaisinkin. Ehkä vielä joskus tartun myös runoihin.

5. Pidettu, suosittu tai rakastettu hahmo josta et pidä?
Pidän paljon Sophie Kinsellan Himoshoppaaja-kirjoista mutta en kuitenkaan henkiläkohtaisesti pidä Beckystä ihmisenä. Kirjahahmona hän on hauska, ja toilailuistaan on mukava lukea. Ja sisäisesti hänellä on kotuu hyvä sydän. Enimmäkseen Becky on kuitenki aivan himputin ärsyttävä ja pinnallinenkin tyyppi. Anteeksi Beckyn ystävät :D

6. Kirjailija, josta moent pitävät mutta sinä et? 

En keksi tähän nyt muuta kuin Stephenie Meyerin. En ole kyllä lukenut häneltä kuin Twilightit. En kuitenkaan pitänyt niistä hirveästi, joten muukaan tuotanto ei niin kiinnosta.

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulle ai ole mielenkiintoa?

Fifty Shades of Grey tulee ensimmäisenä mieleen. Ei kiinnostaa niin yhtään, pelkkä ajatus koko sarjasta ällöttää. Toinen tähän sopiva sarja on sellainen, jota olen lukenut montakin kirjaa mutta sarjan loppuun lukeminen taitaa todellakin jäädät mielenkiinnon puutteen vuoksi kesken. Tässä puhun siis P.C  ja Kristin Castin Yön talo -sarjasta. Aluksi se oli mielenkiintoinen mutta kirja kirjalta päähenkilä ja tapahtumat alkoivat vain ärsyttää suunnattomasti. 

8. Kirja, joka on huonompi kuin siitä tehty elokuva?

Nyt ei tule mieleen mitään elokuvaa, joka olisi tällainen. Eräs televisiosarja tosin tulee mieleen. Nimittäin Sinkkuelämää, joka perustuu Candace Bushnellin saman nimiseen kirjaan. Yritin joskus lukea kyseistä kirjaa mutta en tykännyt siitä yhtään, ja huomasin sen jo ensimmäisillä sivuilla, joten jätin sen lukematta. Kun tas kirjasta tehty sarja on ollut suosikkini jo vuosikausia. Tykkään sarjasta aivan mahdottoman paljon. Se on muuten jännä, että sarjan jälkeen kirjoitetut Carrien nuoruudesta kertovat kirjat taas olivat mielestäni aivan mahtavia :)

Aika monella kirjabloggajalla on tämä haaste jo kiertänyt, joten haastan pari hieman erilaista blogia.

2 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta, mulla on ollut tää jo pitkään mielessä mutta nyt vasta otin työstettäväksi! Todella hankalia kysymyksiä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tää oli kyllä aika vaikee. :D Itse en ottannut kysymyksiä niin kirjaimellisesti niin se auttoi :)

      Poista