torstai 5. helmikuuta 2015

Lauren Beukes: Säkenöivät Tytöt

Trilleri miehestä, joka sattumalta (vai onko se sittenkään sattumaa) löytää vuonna 1931 talon, josta avautuu ovi tulevaisuuteen, ja eri aikoihin. Mies alkaa käyttää tätä ominaisuutta sellaisten tyttöjen jahtaamiseen ja tappamiseen, joita hän kutsuu säkenöiviksi tytöiksi, sillä hän näkee heidän säkenöivän elinvoimaa. Eräs hänen uhrinsa, Kirby, jää kuitenkin vuonna 1989 henkiin ja hän alkaa toivuttuaan selvittämään omaa tapaustaan yhdessä eikostoimittajasta urheilutoimittajaksi vaihtaneen nelikymppisen Danielin kanssa. 

Kirjassa asioita kerrotaan niin murhaajan kuin Kirbyn tai Danielinkin. Lisäksi pääsemme sisälle myös muiden murhaajan uhrien päihin tapahtumapäivänä, ja tietenkin eri aikoina. Kirjailija on mielestäni onnistunut kirjoittamaan kirjasta uskottavalla tavalla moniäänisen. On mielenkiintoista päästä myös tarinan pahiksen nahkojen sisään näkemään, miten hän ajattelee ja toimii, ja miksi.

Säkenöivät Tytöt oli lukukokemuksena niitä kirjoja, jotka imaisevat lukijan maailmaansa täydellisesti. Itse luin tämän kirjan viime lauantaina yhden päivän aikana. Tarina piti mukanaan aina loppumetreille saakka. Juuri tällaisten teosten takia tartun aina silloin tällöin jännityskirjallisuuteen. Oikein kirjoitettuna se nimittäin on todella laadukasta viihdettä, jos näin voi sanoa.

Suosittelen ehdottomasti lukemaan tämän kirjan.

2 kommenttia:

  1. Ooh tämä kuulostaa aivan minulle sopivalta kirjalta! Arvostan sitä, jos kirjailija uskaltaa kirjoittaa myös pahojen/sairaiden henkilöiden näkökulmasta ja tekee sen vielä uskottavasti. Viimeksi sellainen ratkaisu tuli vastaan, kun luin Dean Koontzin Pimeyden enkeliä (From the corner of his eye).

    VastaaPoista
  2. Minä ainakin koin tämän henkilön päänsisäisen maailman uskottavaksi :) Tuota Koontzin Pimeyden enkeliä pitääkin joskus kokeilla..hänen kirjojaan tuli joskus teininä luettua mutta sen jälkeen ovat olleet hieman unholassa.

    VastaaPoista