maanantai 4. marraskuuta 2013

Hameeda Lakho: Särkynyt kehä - äidin kohtaaminen


Tämä kirja jatkoi Hameeda Lakhon tarinaa, ja kertoo siitä mitä tapahtui Näkymättömät Kalterit- kirjan tapahtumien jälkeen. Se kertoo siitä millaista oli, kun Hameeda ja hänen siskonsa pääsivät tutustumaan uudestaan äitiinsä, ja sisaruksiin jotka tämä oli kasvattanut Pakistanissa. Kirjassa puidaan ensin sitä vaikeaa kamppailua oleskeluluvan saamisesta äidille, ja tämän kahdelle nuoremmalle lapselle. Edellisessä kirjassa Hameeda ja siskonsa olivat jo päässeet tapaamaan äitiään Pakistaniin. Tässä kirjassa selviää, mitä tapahtui, kun perhe yhdistettiin.

Kirjan pääasiallisena tarinana on se kuinka nämä kaksi kulttuuria; länsimainen ja pakistanilainen kohtasivat. Eroja oli ehkä liikaa, ja kuilu perheen eri osien välillä liian syvä. Molemmilla oli vaikeuksia sopetua toiseen. Odotukset olivat ehkä liian suuria..

Kirjana tämä oli pettymys. Siinä ei menty niin syvälle kuin edellisessä kirjassa. Antoi tämä kuitenkin vastauksen siihen, mitä sitten tapahtui. Se kertoi oman tarinansa kulttuureiden kohtaamisista ja niiden vaikeuksista. Tuntuu kuitenkin ettei tässä päästy niin syvälle kuin Näkymättömissä kaltereissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti