keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Victoria Connelly: A Weekend with Mr. DarcyNyt jatkuu viimein vuonna 2011 luettujen kirjojen postaus. Hieman olen jäljessä mutta toivotaan, että päästään vielä tähän kuluvaan vuoteenkin kiinni. Nyt kuitenkin jotain, jonk olen lukenut viime vuonna. Sain tämän kirjan Helsingin tuliaisina poikaystävän äidiltä joskus syksyllä muistaakseni. Lukemiseen meni liiankin pitkä aika mutta loppuun sain tämän kirjan ennen jouluaattoa, joulualusviikolla.

A Weekend With Mr. Darcy on tällaista ihanan kevyttä tyttökirjallisuutta, joka sopii erityisesti hieman vakavamman Jane Austen kirjallisuuden faneille. (noh, ainakin Austenit on klassikkoja). Kirja kertoo kahdesta naisesta, joiden elämään Jane Austen ja hänen kirjoittamansa klassikkokirjat kuulvuat erittäin vahvalla tavalla. Kirjan tapahtumat sijoittuvat viikonloppuun, jonka molemmat naiset viettävät Jane Austen Konferenssissa, johon monet Austen fanit ovat kokoontuneet keskustelemaan Austenista, ja tämän kirjoista, 

Tietenkin samaan viikonloppuun mahtuu myös rakastumsita, romantiikkaa, ja aimo annos väärinkäsityksiä ja salaisuuksia hyvin Austenmaiseen tapaan. Molemmat naiset löytävät konferenssissa tahoillaa miehen, ja molemmilla on omat vaikeutensa rakastumsien kohteidensa kanssa.

No, mitä mieltä olen tästä kirjasta? Mielestäni tämä on omassa lajissaan erittäin hyvä, viihdyttävä ja hauska kirja. Mielelläni luen tällaista kirjallsiuutta aina silloin tällöin. Kirjassa on paikoitellen sitä samaa nokkeluutta, jota Jane Austenin teoksissakin on. Kevyemmässä muodossa tietenkin. Tästä kirjasta tulin hyvälle tuulelle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti