torstai 5. toukokuuta 2011

Day 05 – A book that makes you happy

Kirja, joka tekee minut iloiseksi? Tähän voisi olla moniakin ehdokkaita mutta esiteltäväksi valikoitui nyt Terry Pratchettin ja Neil Gaimanin yhteisteos Good Omens (suomennos Hyviä Enteitä), joka minulla on omana tuooa hyllyssäni, ihan alkuperäiskielellään.

Gaiman ja Pratchett ovat molemmat sellaisia sanataitureita ja osaavat kirjoittaa niin humoristisesti, ettei heidän yhteinen kirjansa voi muuta aiheuttaakkaan kuin tehdä ihmisen iloiseksi ja onnelliseksikin. Kirja kertoo enkelistä ja demonista, jotka yhdistävät voimansa erittäin tärkeässä asiassa. Kirjaan liittyy myös antikristus erittäin huomattavalla tavalla. ;) Henkilöhahmot ovat hersyviä, ja Queenin musiikillakin on osuutensa tarinaan. Nauroin kirjaa lukeissani moneen kertaa ääneen. Tämä on muutenkin yksi lempikirjoistani.

Good Omens on kirja, josta ei voi tulla muuta kuin hyvälle tuulelle. :) Pratchettin terävä huumori yhdeistettynä Gaimanin mustaan huumoriin on jotain niin mahtavaa, että suosittelisin tätä kirjaa vähintäänkin niille kaikille, jota ovat pitäneet jommankumman herran tai molempien kirjoista. Sitä, joka tämän kirjan aloittaa odottaa kutkuttavan hersyvä lukukokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti