perjantai 29. huhtikuuta 2011

Day 04 – Favourite book of your favourite series

Lempikirjani Harry Potter- saagasta on ehdottomasti se viimeinen. Eli Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset, jonka tosin luin englanniksi. Monet tuntuvat pitävän enemmän aikaisemmista kirjoista, koska niissä on kaikissa se tylypahkan taika, ja koulumaailma. Itse tykkäsin kuitenkin himpun verran enemmän tästä viimeisestä Harrystä, jossa juoksenneltiin ympäriinsä kuin klassisessa fantasiassa konsanaan.

Minusta oli mukava huomata, miten jokaisesta hahmosta tuli tässä kirjassa jotain uutta ja yllättävää esiin. Päällimmäisenä mielessäni on tätä ajatellessani tietenkin Kalkaros. Pääkolmikkokin tuntuu saavan enemmän syvyyttä, eikä Harryakään kuvailla niin täydellisenä kuin muissa kirjoissa. Vaikka tylypahkaan päästään vasta kirjan loppupuolella takaisin, on se mielestäni kirjan hengess mukana koko ajan. Rowlingilta oli mielestäni myös aivan mahtava veto laittaa loppu tapahtumaan tylypahkaan ja sen maille.

Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset (alkuperäinen nimi Harry Potter and the Deadly Hallows) on mielestäni ehdottomasti Rowlingin parasta antia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti