tiistai 24. toukokuuta 2011

Day 06 – A book that makes you sad

Olen miettinyt tätä haasteen kohtaa jo pitkään. Vaikea keksiä yhtä kokonaista kirjaa, joka olisi tehnyt minut surulliseksi, koska yleensä surullisissa kirjoissakin on muitakin tunteita, ja ne surulliset kohdat ovat vain osia kirjasta. Jos nyt kuitenkin joku pitäisi valita niin päädyn erääseen kirjaan, joka teki minut surulliskesi mutta jossa oli myös toivoa herättävä sanoma ja monia hykerryttäviäkin kohtia.

Kirja, joka tekee minut surulliseski on Cecilia Ahernin Ps. Rakastan Sinua. Kirja kertoo naisesta, jonka mies kuolee aivosyöpään. Mies kuitenkin jättää naiselle viestejä haudan takaa. Hän on ennen kuolemaansa junaillut suunnitelman ja kuolemansa jälkeen n. vuoden ajan häneltä saapuu naiselle viestejä, joissa hän auttaa tätä tekemään asioita ja tarttumaan elämäänsä taas kiinni. Jokaisen viestin loppuun on kirjoitettu ps. rakastan sinua.

Tällaiset tarinat koskettavat aina erityisesti, ja laittavat miettimään asioita. Taisin jopa hieman itkeäkin tätä lukiessa. Kyseinen kirjassa on koskettava ja kaunis tarina.

3 kommenttia:

 1. Aivan ihana tarina :) Tää on miulle niitä kirjoja, kun muistan elävästi miltä sitä tuntui lukea ja missä sitä luin jne. Tuli muuten aikanaan vahingossa kirjakerhosta miulle ja on nyt yksi lemppareista :) Kirjasta tehty elokuvakin on ihana.

  VastaaPoista
 2. Kaikki tuon Ahernin kirjat on jokseenkin ihania. Tää ps. rakastan sinua on kyllä kuitenkin miun mielestä ehkä paras kirja kyseiseltä kirjailijalta

  Joo, mie olen katsonut myös sen elokuvan, ja sekin oli tosi hyvä vaikka ei tietenkään yhtä hyvä kuin kirja.(Miusta oli hassua, kun siinä elokuvassa oli James Marsters sivuroolissa..en todellakaan oo tottunu kuulemaan sen aitoa jenkkiaksenttia :D)

  VastaaPoista
 3. No joo, oli kieltämättä hieman outoa nähdä "Spike" kyseisessä leffassa :D Onneksi sillä ei ollut merkittävän suurta roolia siinä :))

  VastaaPoista