lauantai 9. heinäkuuta 2016

Blogistanian kesälukumaraton 10.7.2016 (päivittyvä maraton-postaus)


Kirjablogimaailman kesälukmaraton on jälleen täällä, ja virallinen maraton päivä on huomenna sunnuntaina 10.7.2016. Sääntöjen mukaan ( jotka voit muuten lukea täältä) maratonin voi aloittaa jo tänään lauantaina mikäli ainakin osa maratonin ajasta ajoittautuu huomiselle. Tänä vuonna maratonia emännöi siis Ja kaikkea muuta -blogia pitävä Minna Vuo-Cho.

Itse aloitan siis tänään kohta puoliin. Kello 18:00 , jolloin maraton päättyy osaltani huomenna sunnuntaina kello 18:00. Tulen luultavasti tekemään tänä aikana muutakin kuin lukemaan mutta luen niin paljon kun saan luettua. Tähän postaukseen pyrin päivittämään lukumaratoinin etenemistä siten kun jaksan. Lisäksi aioin kirjoittaa maratonin jälkeen oman koostepostaukset sen kulusta.

Alla on lukupinoni tätä koitosta varten. Yksi kirjoista on aloitettu jo aiemmin ja se on tuo päällimmäinen J.S Meresmaan Keskilinnan ritarit. Aloitan Mararonin lukemalla sen loppuun.
Oikein hyvää maratonia kaikille siihen osallistuville :)

klo 20:41

Keskilinnan ritarit päästy loppuun. Olin ennen maratonia jo sivulla 212 joten luettuja sivuja tällä päivälle tuli äkkiseltään laskettuna tästä kirjasta 173 mikä on myös tämänhetkinen sivumääräni maratonilla :D Aika hitaasti näemme lähdetään liikkeelle. Seuraavaksi luen hieman Anna-Leena Härkösen kolumneja/pakinoita mitä ne nyt ovatkaan tuossa Takana puhumisen taidossa :D

klo 22:28

Takan puhumisen taito luettuna. Osa teksteistä oli todella hauskoja, osa taas ei niinkään. Se nyt ei kai ole erityisen outoa. Ihan mukava välipuhdistaja siis :) Sivuja luettuna tällä hetkellä yhteensä 329 . Ei hullumpaa. Seuraavaksi siirryn lukemaan herra Hercule Poirotin seikkailuista.


klo 1:14  Joo, ei tuo lukeminen enää ole oikein luonnistunut. Ensin pelasin tetristä, ja sitten aloin katosa youtube-videoita. Eli varmaan kohta menen nukkumaan ja lukumaraton jatkuu sitten aamulla :D

Sunnuntai 10.7

klo 12:24

Nyt on päästy taas pienen aamuhaahuilun jälkeen taas asiaan ja Hercule Poirot ja huvimajan arvoitus on nyt luettu. Kirja oli oikein viihdyttävä ja siinä oli ennen tarinaa kuvittajan mietteitä. Agatha Christien lapsenlapsen kirjoittama esipuhe, ja tarinan jälkeen Agatha Christien asiantuntijan löpinää kirjan syntyvaiheista. Yllättävän mielenkiintoisia olivat nekin sepustukset. Itse tarina on (pienoisromaani kun on) lyhyt ja viihdyttvä. Olin itseasiassa jo joskus katsonut tarinaan pohjautuvan Hercule Poirot tv-sarjan jakson.

Lukumaratonilla on nyt luettu yhteensä 529 sivua.  Matka jatkunee Sookie Stachousen kanssa kun alan kohta lukemaan tuota Charleine Harrisin kirjoittamaa Pahan veren valtakuntaa.

klo 17:30
r
Täytyy sanoa, että loppu lukumaratonista  plörinäksi. En saanut luettua Pahan Veren valtakunnasta kuin 17 sivua, ja siihen tyssäsi keskittymseni lukemisen kanssa, ja olen puuhaillut kaikkea muuta. Joten sanon jo tässä vaiheessa, että maratonini oli tässä. Kokonais sivumääräksi tuli nyt vaivaiset 546 sivua. No ihan jees, ehkä seuraavalla kerralla enemmän.

6 kommenttia:

 1. Keskilinnan ritarit oli ihan kiva lukukokemus, pidin erityisesti siitä että kirjassa on romantiikan lisäksi oikeasti mietityttävä mysteeri ja hyvin rakennettu maailma.

  Hyvää maratonia! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on kyllä ollut tähän asti oikein viihdyttävä kirja :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Itse luin Keskilinnan ritarit juuri ennen maratonia, ja tykkäsin todella paljon! Temppiä maratoniin - ja lukuuiloa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lukuiloa sinulle myös! Joo.. Keskilinnan ritarit oli kyllä oikein mainio kirja. Ansaitsevat oman postauksensa ;)

   Poista
 3. Tsemppiä maratonille! Kiinnostavia kirjoja pinossasi - Tuo Keskilinnan ritarit on minullakin ollut lukulistalla jo iät ja ajat.

  VastaaPoista