tiistai 12. heinäkuuta 2016

Lukumaratonin kooste

 


Blogistanian kesälukumaratonin koosteen kirjoittaminen vähän venähti erinäisistä syistä. Minulla nimittäin alkoi tällä viikolla työkokeilu museolla ja arkirytmiin totuttautuminen on vielä kesken. Illalla ei jaksaisi tehdä oikein mitään. No, uskon että asia vaatii vain totuttelua. Ajanhallinta on vaikeaa kun sitä ei ole niin sanotusti tarvinnut hallita tällä tavalla moneen vuoteen. Kivaa tämä silti vain on että päivisin on joku paikka minne mennä. No niin...nyt meni asian vierestä sori. Eiköhän vain hypätä siihen koosteeseen.

Luin lukumaratonilla kaksi kokonaista kirjaa ja vajaan puolikkaan. Aloitin J.S Meresmaan Keskilinnan ritareiden loppuunlukemisella. On muuten oikein hyvä kirja, suosittelen. Postaus itse kirjasta tulee erikseen myöhemmin.  Toisena kirjana luin Anna-Leena Härkösen Takana puhumisen taito kirjan, josta en kirjoita erikseen postausta. Se siis sisälsi pakinoita/kolumityyppisiä tektejä erinäisistä aiheista. Kirja oli ihan viihdyttävä ja sopi mukavasti maratonille nopealukuisuutensa takia. Mikään teksti ei tosin noussut ylitse muiden. Pidin enemmän siitä Laskeva neitsyt-opuksesta jonka joskus luin, jossa oli myös samantyyppinen idea. Kolmas kirja maratonillaolikin sitten Agatha Chriestien Hercule Poirot ja huvimajan salaisuus pienoisromaani, jonka Christie on aikoinaan kirjoittanut hyväntekeväisyys tarkoituksissa seurakuntansa katon korjaamieseksi. Erinäisten syiden takia kirjaa ei julkaistukaan silloin vaan se on julkaistu paljon paljon myöhemmin. Kirjan pohjalta Christei oli kuitenkin kirjoittanut pidemmän romaanin nimellä Kuolleen miehen huvimaja. Tarkempaa postausta on tästäkin kirjasta tulossa myöhemmin. Mielestäni tarina oli oikein viihdyttävä ja piti otteessaan.

Luin lisäksi 17 sivua kirjaa Charlaine Harrisin Pahan Veren valtakunta, joka puuttuu kuvasta. Siitä ei sen enempää.

Maraton sujui loppupäästään hieman hunonosti. Tuo Hercule Poirot kirja oli ainut jonka sain luettua sunnuntain puolella. Luulen että maanantaisen työkokeilun alun jännitys oli osasyynä tähän, En vain osannut keskittyä lukemiseen. Eipä tässä muuta kuin sanoa, että nyt meni näin, ja seuraavalla kerralla toivottavasti paremmin.

Yhteensä luin maratonin aikana 546 sivua.

3 kommenttia:

 1. Keskilinnan ritarit oli kyllä tosiaan hyvä. J.S. Meresmaa on hyvä kertoja, johon minun pitäisi tutustua paremmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen :) Oletko Mifonki-sarjaa lukenut? Mie olen lukenut jokaisen tähän mennessä ilmestyneen osan :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista