keskiviikko 28. elokuuta 2013

Mario Reading: Nostradamuksen Aikakirjat


                              


No niin, nyt sitten viimeinen kesällä luetuista kirjoista rästissä ollut postaus. Tämä kirja on tällä hetkellä eräällä ystävälläni lainassa, joten tälläkin kertaa jouduin kuvan etsimisessä turvautumaan googlen kuvahakuun. Tämän luin heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Kirja löytyy siis omista kirjakokoelmistani.

Nostradamuksen Aikakirjat on kuin pula-ajan Da Vinsci Koodi, tai mikä hyvänsä Dan Brownin kirjoittama kirja. Kirjan vain on sattunut kirjoittamaan Mario Readin niminen heppu. Tässäkin kirjassa pääosassa on miespuolinen kirjailija, joka joutuu keskellä salaliittooa yrittäessään etsiä itselleen menestyskirjan aihetta, ja mentyään tapaamaan erästä mustalaista, joka väittää omistamvansa Nostradamuksen käsikirjoituksen osan, joka tulisi paljastamaan tärkeitä asioita tämän ennustuksista. Näin kirjailija raukka joutuu keskelle takaa-ajoa ja mustalaisten kulttuuria, kun hän yrittää yhdessä erään mustalaisnaisen, ja tämän serkun kanssa etsiä vihjeiden perusteella Nostradamuksen perintöä, perässään sekä poliisit, että erään salaseuran verenhimoinen jäsen.

Samaa sarjaa kyllä ehdottomasti Dan Brownin kanssa. Mielenkiintoisen lisän ja erilaisen vivahteen tarinaan toi kuitenkin mustalaiset, ja heidän kulttuurinsa, uskomuksiena ja myyttiensä kuvaaminen. Tästä tykkäsin itse erityisesti. Lukukokemuksena kirja oli aika jees, vaikka käyttikin clisheekoukutinta eli cliffhangereitä paljon. Ainakin mielenkiinto pysyi yllä. Mukavaa seikkailun ja salaliittojen täyttämää lukemista, jota joskus tunnen kaipaavani. Salaliittoteorioita nyt en koskaan ota tosissani mutta kirja oli kyllä hyvää ja kevyttä viihdettä. Jos antaisin ruusuja, niin tämä olisi kolmen sellaisen arvoinen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti