sunnuntai 25. elokuuta 2013

Alice Walker:Häivähdys Purppuraa

Olen viettänyt viikonloppua Timon (Avoukkoni) vanhempien luona,ja hyvää ajanvietettä täällä on lukeminen. Löysin kirjahyllystä mielenkiintoisen kirjan. Alice Walkerin Häivähdys Purppuraa,joka on näemmä kirjoitettu 80-luvulla,ja josta Steven Spielberg on tehnyt myös elokuvan. Kirja kuuluu niihin kirjoihin,josta en ole etukäteen kuullut mitään. Valikoin sen luettavaksi takakannen perusteella.   
Kirja kertoo tummaihoisesta Celiestä,joka asuu Georgiassa. Mustien ihmisten elämä ja kohtalo siellä,on suuressa osassa. Kaikki päähenkilöt ovat tummaihoisia. Celie kokee elämässään paljon pahaa, mutta ei jää osattomaksi myöskään joistain hyvistä asioista. Tarina on kuin kasvukertomus,jossa Celie löytää myös rakkautta,ja toivoa huonojen kokemustenkin jälkeen. Juonta en juuri tämän enempää halua paljastaa.
Kirja on lukukokemuksena hyvä. Luvut eivät ole liian pitkiä ja ne on kirjoitettu kirjeiden ja vähän niin kuin päiväkirjan muotoon. Kieli on hieman vapaampaa,puhekieltä monin paikoin mutta ei mitenkään räikeästi. Helppolukuista ja mielenkiintoista. Luin kirja aika nopesti. Aloitin eilen illalla,ja luin tänään loppuun.
Tykkään lukea paljon kirjoja,jotka kertovat vähemmistöjen elämästä,ja epätasa-arvosta. Mustien elämän lisäksi kirjassa on myös tärkeässä roolissa naiset ja heidän elämänsä. Feministinen ote,josta pidän erityisen paljon. Senkaltaiset aiheet kun ovat lähellä sydäntäni.
Tätä kirjas en muuta voi kuin suositella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti