lauantai 8. kesäkuuta 2013

Jean M. Untinen-Auel: Hevosten Laakso

    


                                     (Kuva: http://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aateos_10141)


Mitähän tästä kirjasta sanoisin? Kyseessähän on Maan Lapset- sarjan toinen osa, jossa Ayla on joutunut lähtemään klaanikansan parista karkotettuna, ja hänen täytyy osata selviytyä yksin. Hän löytää kauniin laakson, ja sieltä sopivan kotiluolan itselleen, ja alkaa selviytyä parhaansa mukaan. Kerää ruokaa, valmistaa tarve-esineitä, ja kesyttää siinä samassa hevosenkin. Samaan aikaan kirjassa kuvataan kahden veljeksen matkaa kauas kotoa, ja oman heimonsa parista. Jossain vaiheesa Aylan ja heidän tarinansa kohtaa. Siinäpä tämä kirja pähkinnkuoressa mutta toivottavasti ei liian paljatettuna ;)

Kirja on edelleen hyvä ja mielenkiintoinen. Se kuvaa kivikauden elämää uskottavasti. Tosin onhan se hieman outoa, että Ayla tuntuu keksivän monia kivikauden ihmisen keksintöjä ihan yksin, ja tuosta noin vaan, ja aloittaa jopa eläinten kesytyksen. Vaikka se on ihan viihdyttävää,että hän näin tekee, mutta eihän se kovin uskottavaa ole, että yksi nainen kaiken keksisi. Kirja on myös paljon edeltäjäänsä eroottisempi, ja taljanheiluttelua kuvataan aika paljon, etenkin  kun kuvataan veljesten matkaa, jossa he kohtaavat paljon muita ihmisiä. 

Hevosten laakso on kuitenkin mielenkiintoinen kirja, ja se sisältää paljon seikkailua sekä kiintoisaa faktatietoa kivikauden ihmisen elämästä. Suosittelen näiden kirjojejn lukemista lämpimästi. Itsehän luin nämä sarjan kaksi ensimmäistä kirjaa aika nuorena, taisin vielä olla ala-asteella. Olen kuitenkin sitä mieltä, että tämä ei välttämättä 11-12 vuotialle vielä sovi, eikä oikein vielä 13-vuotiaallekkaan. : D Itse en kyllä tätä kirjan erotiikkapläjäystä muistanut vaikka se onkin myös paikka paikoin hyvinkin tarkasti kuvailtua. : D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti