maanantai 10. kesäkuuta 2013

Day 24 – A book that you wish more people would’ve read

Haastetta taas etiäpäin. että joskus pääsisin myös loppuun tämänkin. Meni taas pitkään tätä miettiessä, kunnes se sitten ykskaks siksaks tuli mieleen. Kirja, jonka toivoisin että useampi ihminen olisi sen lukenut. Daa dirlan darlan dii..itseasiassa minulla oli äsken mieless'ä aivan eri kirja, joka juuri nyt vaihtui J. R.R Tolkienin Taruun Sormusten Herrasta ;)


Suomenkielisen yksissä kansissa olevan Tarun sormusten herrasta alkuperäinen kansikuva

(kuva: http://fi.wikipedia.org/wiki/Taru_sormusten_herrasta)

Tämä mahtava eepos, vaikealukuinen mutta ihana. Se vaatii lukijaltaan paljon, kaikista eniten sisuskaluja fantasialle. Tämä on kaiken fantasiakirjallisuuden  isä ja äiti, ja isovanhemmat. Kyseessä on myös hedottomasti yksi kirjallisuuden klassikoista. (jota ei edes oma lukion äidinkielenopttajani ollut aikoinaan lukenut..en tiedä onko hän sittemmin tähän tarttunut.)

Tämä kirja vaatii lukijaltaan paljon. Toivoisin että useampi ihminen lukisi tämän kirjan, vaikka tätä ovat todella monet varmasti lukeneetkin. Tiedän kuitenkin myös paljon ihmisiä, jotka eivät ole kirjaa lukeneet mutta ovat katsoneet elokuvat. Jotku eivät ole katsoneet niitäkään. Mielestäi Sormusten Herra kuuluu yleissivistykseen. Ymmärrän, että kaikki eivät sitä saa luettua, itsekin olen saanut sen luettua kokonaan vain kerran. Tosin ikuisuusaikomukseni on lukea se myös uudestaan, heti kun siltä tuntuu.

Tämä tarina on kuitenkin niin mielikuvituksellinen, ihana ja ajatuksia herättävä. Tarina vie lukijan mukanaan aivan toiseen maailmaan, joka on täynnä seikkailua. Ennen kaikkea toivoisin, että tätä luettaisiin vielä enemmän, onkin se, että kirja voi innostaa lukemaan fantasiaa enemmänkin. Ja fantasia kirjallisuuden lajina on yksi parhaista, miltei kaikkein paras minun silmissäni. Haluaisin että yhä useampi jäisi fantasiaan koukkuun, sillä se on jotain niin sanoinkuvaamattoman mykistävää päästä aivan toisenlaiseen maailmaan. Täydellistä arjesta pakenemista.

Siinäpä sitä on, syytä tämän kirjan lukemiselle. Kerakaikkisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti