lauantai 14. tammikuuta 2012

Audrey Niffenegger:Aikamatkustajan Vaimo

(Kuva: http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9512075016&gclid=CITCtNKl0K0CFYa-zAodIRQYnQ)


Tästä se lähtee jälleen liikkeelle tämänkin blogin jatko. Eli kuten luvattu nyt tulee se postaus Aikamatkustajan Vaimosta. Luin tämän kirjan jo joskus alkusyksystä 2011, mistä nyt ei sinällään vielä pitkä aika ole. Postauksen tekeminen on vain hieman viivästynyt, jostain syystä. Kirjan tapahtumat ja tunnelmat ovat kuitenkin vieläkin hyvin tuoreessa muistissa, ja se vaikutus oli ja on hyvinkin lähtemätön. Tämä on ehkä kaunein rakkaustarina, jonka olen koskaan lukenut, ja sen fantasiamainen olemus teki minuun hyvin vahvan vaikutuksen. Mitähän tästä kirjasta nyt sitten uskaltaisi kertoa.

Juonta en halua liikaa paljastaa mutta kirja kertoo Henrystä, joka kärsii aikasiirtymähäiriöstä. Hän tempautuu tahtonsa vastaisesti nykyajasta menneisyyteen, tai tulevaisuuteen. Eräällä retkellään hän tapaa pikkutytön nimeltä Clare, ja tästä alkaa kaunis tarina, jossa Henryn ja Claren kohtalot nivoutuvat yhteen. Enempää en nyt tässä viitsikään paljastaa.

Tämän kirjan tarina on mukaansatempaava ja kaunis. Luin tämän parissa päivässä, enkä malttanut hirveästi taukojakaan lukemisessa pitää. Kirja imi maailmaansa aivan täysin, ja hyvä että huomasin mitään, mitä ympärilläni tapahtui. Kyseessä on ehdottomast paras kirja, jonka vuonna 2011 luin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti