sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Kirsten White: Paranormaali, Yliluonnollisesti & Loputtomasti

Päätin kirjoittaa tästä kirjatrilogiasta samassa postauksessa kahdestakin eri syystä. Ensimmäinen syy on se, että kirjapostaukseni ovat tällä hetkellä todella jäljessä, Toinen syy on se, että nämä kirjat ovat niin symbioosissa, että niitä voisi lukea ihan hyvin aivan yhtenä kirjana. Kyseessähän on jälleen nuorten aikuisten kirjat, ja melkolailla fantasiamaailma.

Ensimmäinen kirja Paranormaali on aikalailla perusteellinen ensimmäinen osa, jossa kirjan maailma tulee lukijalle tutuksi. 16-vuotiaalle Eviellä on erikoinen työ. Hän jäljittää erilaisia paranormaaleja olentoja, sillä hänellä on mielenkiintoinen taito, jota kellään muulla ei ole. Hän näkee vampyyrien, ihmissusien ja lukemattomien paranomaalien olentojen lumouksen läpi, ja tunnistaa nämä otukset. Alusta asti on selvää, että Eviellä on ongelmia ex-poikaystävänsä kanssa, joka on keiju. Mutta mitä tapahtuu kun paranormaalien kiinniottokeskuskeen tulee Lend-niminen paranormaali, joka voi ottaa kenen tahansa ihmisen tai olennon ulkonäön itselleen? Kaikki mutkistuu vielä enemmän sen jälkeen kun Evie tajuaa itsekin olevansa jotain erikoista, ja voi olla että hänen kohtaloonsa on sidottuna muiden paranormaalien kohtalot.

Toisessa osassa, yliluonnollisesti, Evie yrittää elää tavallisen teinin elämää ja käydä koulussa. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun selviää, että Evien tulisi tehdä jotain, mikä niin monelle paranormaalille on tärkeää. Toisessa kirjassa seikkaillaan myös keijujen maailmassa, ja opitaan siitä paljon enemmän. Lopulta selviää myös se, miten paranormaalit ovat päätyneet maailmaan...

Viimeisessä osassa Loputtomasti kaikki kootaan melko hyvin yhteen, ja selviää tuleeko normaali elämä koskaan olemaan mahdollista Evielle ;)

Mielestäni tämä kirjasarja oli melko tuoreenoloinen idealtaan. Eri mytologiat ovat hieman erilaisessa muodossa kuin yleensä. Esimerkiksi Vampyyrien komeus ja charmi on vain osa heidän lumoustaan. Oikeasti he näyttävät juuri silti kuin mitä ovatkin; kauan sitten kuolleilta. Tarinahan on melko kevyt mutta ei täysin sanomaton. Erilaisuuden hyväksyminen on mielestäni yksi syvemmistä teemoista. Kaiken kaikkiaan oikein raikas, ja mieleenkiintoinen nuorille tarkoitettu yliluonnollinen kirjasarja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti