tiistai 30. syyskuuta 2014

Kirjoja!Kirjoja!Kirjoja! - eli erään narseskan lukumaratonTästä se alkaa. Lukumaraton. Kirjoista, jotka kirjakasaani päätyivät tälle uljaalle koitoikselle, näette kuvan tuossa yläpuolella. Tarkoitukseni on pitää tämä juttu omalla tavallani, ja itselleni parhaiten sopivalla silloin myös. Minulla ei ole tarkkaa tuntimäärää, jonka mukaan menisin, vaan tarkoitus on vain lukea koko päivä (tietenkin joudun tekemään muutakin kuten esim. syömään, käymään kaupassa ja katsomaan Doctor Whon), niin pitkään kunnes on aika mennä nukkumaan. Eli katsotaan montako tuntia tulee tänään tätä hommaa pyöritettyä. Kuten näette kirjalistani on keskinkertaisen kunnianhimoinen. Tuskin ehdin kaikkia lukemaan. Jätin pinosta pois myös keskeneräiset kirjat, jotka pyörivät yöpöydälläni. Eikä siinä siltikään ole edes kiikkustuolini koko kirjamäärää.

Lukupinossani on siis tänään seuraavat kirjat:

Kaunokirjalliset teokset

Tuija Lehtinen: Tyttö elää kesäänsä
Marissa Mehr: Veristen varjojen ooppera
Paulo Coelho: Portobellon Noita
Nora Roberts: Ovi Sydämeen
J.S Meresmaa: Mifongin perintö
Joyce Carol Oates: Putous
Suzanne Collins: Nälkäpeli

Tietokirja

Sari Katajala-Peltomaa&Raisa Maria Toivo: Noitavaimo ja Neitsytäiti


Klo: 09:23 

Nyt olen saanut alkulöpinät löpistyä ja siirryn keittiöön syömään aamupalaa ja aloittelemaan samalla lukemista. Ensimmäiseksi kirjaksi pääsee alkuverryttelumielessä ohuin kirja eli Tuija Lehtisen Tyttö elää kesäänsä. Nuortenkirjalla siis aloitelllaan.

Klo: 11:48

Lukutahtini taitaa olla hidastunut sitten nuoruuspäivien, koska olen vasta ensimmäisen kirjan puolessa välissä. Sivuja luettuna 146. Tässä vaiheessa Lehtisen kirja on ollut hauska, ja mukaan on mahtunut pientä mysteerisyyttäkin. En jälleen kerran voi kuin ihailla Lehtisen taitoa rakentaa hersyviä ja omituisia henkilöhahmoja. Nyt on kuitenkin lukutauon paikka kun pitää käydä kaupassa, ja pitää sen jälkeen ruokataukokin. Palaillaan asiaan taas myöhemmin...

Klo: 13:12

Kauppareissu heitetty. Nyt lounaalle kirjan kera. Kesäänsä elävän tytön seikkailut jatkukoon ;)

Klo: 15:03

Nyt on ensimmäinen kirja luettu. Luettuja sivuja takana 267. Ja vajaa puoli tuntia on aikaa Doctor Who taukoon. Seuraavaa kirjaa ehdin siis aloitella tässä ;) Taidan ottaa seuravaksi uhirksi Nälkäpelin. Sarjan aloituskirjan siis. :)

21:18

Nälkäpeli vasta nyt luettu loppuun. Huh. En nyt osaa koota ajatuksiani kirjasta kovin hyvin yhteen. Sen sanon, että oli se parempi kun olin uskaltanut toivoa. :) Kovasti hypetetyt kirjat eivät aina ole. Tosin Katniss on joissain asioissa yllättävän naiivi, vaikka onkin selviytumistaidoiltaan todella fiksu. Jännää. Ny on sitten luettu yhteensä 602 sivua. Huh. Kokeilen vielä aloittaa jonkun noista kirjoista, en vain vielä tiedä minkä :D

22:40

Hidasta on tämä maratoonaus jostain syystä tänään. Tuossa aloittelin tuota Robertsin kirjaa. Huolimatta siitä että huomasin sen olevan trilogian päätösosa... no ei se niin justiinsa ole :) Robertsin trilogiat yleensä on melko ennalta arvattavia ja yleensä yksi osa kertoo aina yhden parin yhteen päätymisestä, joten jollain ilveellä niitä voisi melkein lukea itsenäisinäkin teoksina..etenkin kun kärryille pääsee nopeasti. Valitsinkin viimeiseksi kirjaksi juuri tuon Robertsin Ovi sydämeen -kirjan koksa kaipasin jotain tuttua ja hömppää intensiivisen Nälkäpelin jälkeen ja Doctor Whon jaksokin oli tänään hieman hämmentävä.

En taida tämän jälkeen enää tänä iltana päivittää tätä postausta. Luen sen minkä jaksan ja painun sitten nukkumaan. (tosin pitää tiskikoneen jurrutus odottaa loppuun myös.) Huomenna teen sitten koontipostausken ja kuulette siinä sitten maratonin loppumaininigit myös. Hyvää yötä ;)

SEURAAVA AAMU

Tulin sittenkin päivittämään tätä postausta viimeisen kerran. Eilen ei hömppä napannutkaan kuin jonkun reilun 30:n sivun verran ja aloitinkin yöllä vielä Marissa Mehrin Veristen varjojejn oopperan. En meinannun malttaa laskea teosta käsistäni ja luinkin sitän aina tuonne kahteen asti yöllä. Sitten oli pakko luvuttaa ja mennä nukkumaan. Viimeisen reilut sata sivua (vai olikohan alle) luin tuossa äsken kun heräsin.

Luettuja kirjoja tulis siis kolme ja sivumäärä on huimaavat 887 sivua. :) Koontipostausta ja muutama sananen kirjoista myöhemmin.

3 kommenttia:

 1. Nälkäpeli on aivan ihanan ahmittava kirja. Mukavaa maratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Katsotaan tartunko nälkäpeliin tänään :)

   Poista
 2. Marissa Mehrin kirjasta pidin paljon. Nälkäpeliä ei voi vastustaa. Lukunautintoja.

  VastaaPoista