sunnuntai 17. elokuuta 2014

Marian Keyes: Sushia vasta-alkajille
Marian Keyesin kirja Sushia vasta-alkajille on taattua chicklittiä vaikka itse pidänkin enemmän hänen kirjoistaan, jotka kertovat Walshin perheestä mutta yksittäiset kirjatkin ihan eri henkilöistä ovat myös omalla tavallaan hauskoja. Tässä kirjassa oli monta hahmoa, joiden näkökulmat toistuivat vuorotellen. Miljöönä oli Irlannissa sijaitsevan itseään vasta lanseeraavan naistenlehden toimitus, sekä sen jäsenten tutut koomikot, ja eräs kotiäiti. Suhteita syntyy ja loppuu, ja kaikkien elämät tuntuvat olevan vähän mullin mallin ja vinksin vonksin. Jokaisella hahmolla on omat ongelmansa, olivat ne sitten masennusta, kotiäitiyden ihanuutta ja kurjuutta tai äkisti muuttunutta elämäntyyliä. Ja lopulta kaikki on kuitenkin hyvin.

Kyllä tämä kirja monet naurut kirvoitti mutta ei se sen enempää sytyttänyt tällä kertaa. Olen lukenut Keyesiltä parempiakin teoksia, ja tämä oli sitä ihan-jees osastoa ei sitä parhaummistoa. Ainakin tämä oli helppolukuinen kirja, ja kevyttä mutta ei liian kevyttä luettavaa. Siinä mielessä tämä oli kesäkirjaksi ihan mukava. :)

Sellaista tällä kertaa. Kuinka moni muu on lukenut Keyesiä? Pidättekö enemmän näistä ykittäisistä teoksista vai Walshin siskosten toilailuista poilailuista?


4 kommenttia:

 1. Luin kesällä ensimmäisen Keyesini, Mercy Closen mysteerin jossa oli päähenkilönä Helen Walsh. Oikein kiva kirja, tykkäsin yllättävän paljon. Helen oli mainio henkilö, hänen persoonansa kannatteli kirjaa hyvin. Voi olla, että yksityisetsiväkuviollakin oli osuutta siihen, että pidin kirjasta - dekkarit kun maistuvat myös. :) Eli tätä nyt ainakin voin suositella, jos et ole vielä lukenut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sen lukenut itse joskus myös, ja tykkäsin kyllä :)

   Poista
 2. Tykkäsin kovasti vielä parisen vuotta sitten Keyesistä, ja olenkin lukenut kaikki suomennetut teokset. Sittemmin olen vähän kasvanut ulos koko chick-litistä, enkä enää jaksa kiinnostua genrestä, en tosin aikaisemminkaan ollut niiden keveimpien höttöjen ystävä. Uskoisin kuitenkin yhä lukevani Keyesiä, kunhan uutta matskua joskus ilmestyy, hänessä on kuitenkin jonkinlaista särmää! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keyes on kyllä erittäin hyvä lajissaan..siinä on särmää, ja taustalla on aina vähän vakavampikin vire :)

   Poista