perjantai 18. toukokuuta 2012

Elizabeth McGregor: Sisilian Auringon alla

                   Kuva: https://www.suurikuu.fi/PublishedService?pageID=9&itemcode=9789525701289Olen viimeaikoina halunnut lukea kevyttä rakkaushömppää. Tai ainakin kevyehköjä. Rakkaustarinoissakin on usein syvällinen juoni ja kaunis tarina. Tällainen kauni tarina oli myös tämä Elizabet McGregorin Sisilian auringon alla. Ennen kaikkea kirja valikoitui luettavakseni sen kauniin kansikuvan takia. Houkutteleva vai mitä? Ainakin jos on romantiikan nälkäinen.

Sisilian auringon alla kertoo erään äidin ja hänen tyttärensä tarinan. Tytär Zeph on elämänsä käännekohdassa, hänen avioliittonsa on ongelmissa ja Zeph poikansa kanssa äitinsä Coran huomaan. Cora on aina ollut Zephin mielestä virheetön. Coran menneisyydestäkin paljastuu kuitenkin jotain, joka laittaa Zephin miettimään omaa elämäänsä sekä suhdettaan vanhempiinsa. Niin äitiinsä kuin jo edesmenneeseen suuresti kaipaamaansa isään.

Kirjassa yhdistyivät kahden naisen tarinat sekä Italian kauniit maisemat siinä sivussa. Kirja oli kaunis ja hyvin kirjoitettu. Tosin olen lukenut kauniimpiakin rakkaustarinoita. Tässä kyseisessä kirjassa oli ehkä parasta, että se sijoittui osittain Italiaan. Tosin nimen perusteella olisin luullut, että se sijoittuisi sinne enemmissäkin määrin. Kevyt mutta syvällinen kirja oli kuitenkin kyseessä. Tosin sanoisin, että ehkä sellainen keveänsyvällinen. Ihana välipalakirja romnatiikannälkään. Enempää en oikein osaa sanoa.

2 kommenttia:

  1. On kyllä kaunis kansi! Tämä voisi sopia kesälaitumille kun tekee mieli jotain ei-kovin-ankeaa :)

    VastaaPoista
  2. Totta. :) Tuosta kannesta kyllä tulee kesä mieleen, ja muutenkin jätti koko kija ihan hyvän mielen vaan :)

    VastaaPoista