tiistai 8. maaliskuuta 2011

Torey Hayden: Lapsi Muiden Joukossa

Torey Hayden on kuulunut jo pitkään lukulistani koukuttavimmalle paikalle. Jokainen kirja, jonka olen Haydeniltä lukenut, on ollut pakko lukea yhteen menoon. Hayden on kirjoittanut enimmäkseen tosipohjaisia tarinoita, joita hän on ammentanut pitkältä uraltaan erikoisopettajana ja psykologina.

Lapsi muiden joukossa ei ole poikkeus. Kirja eroaa kuitenkin perinteisesti Haydenista siinä, että ison osan huomiosta saa erityisoppilaiden ja ongelmalasten lisäksi myös erään oppilaan äiti, joka kärsii itsetuhoisuudesta ja alkoholismista. Lisäksi kirjaan tuo lisäväriä se, että kolme Haydeniopetettavista lapsesta tulevat sodanrepimästä Pohjois-irlannista Kirjassa esiintykin hieman keskustelua myös tästä aiheesta.

Luin tämän kirjan yhdessä päivässä, koska en malttanut laskea kirjaa käsistäni. Hayden kirjoittaa koukuttavalla, melkein koruttomallakin tyylillä. Kirjassa säilyy jännitys koko ajan ja se herättää monia erilaisia tunteita. Yksi iso osa kirjan mielenkiintoisuutta on varmasti se, että se on tositarina. Kaikkihan me haluamme lukea koskettavia tositarinoita. Suosittelen kirjaa niille, jotka haluavat koukuttua nopeasti luettavaan kirjaan, joka aiheidensa vakavuudesta huolimatta on nopealukuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti