torstai 12. kesäkuuta 2014

Sari Luhtanen& Mikko Oikkonen: Nymfi: Montpellierin LegendaKun suuresti mainostettu Nymfit-ohjelma alkoi maaliskuussa televisiossa, päätin vilkaista millainen se on. Jäin tarinaan heti koukkuun mutta näyttelijät ja toteutus oli mielestäni yhtä laadukasta ohjelmaa kuin Kauniit ja Rohkeat. Tarinan kiinnostavuuden ja clifhangereiden takia tulin seuranneeksi ehkö 5-6 jaksoa kunnes hermot menivät enkä jaksanut enää. Joten kun toukokuussa näin Nymfien kirjaversion nuortenkirjaosastolla, päätin lainata sen. Kirjana Nymfit olikin mielestäni paljon parempi kuin tv-sarjana vaikka katsomieni jaksojen perustelle kirja noudatti melkolailla samaa juonta kuin sarjakin. Lukiessa ei kuitenkaan tarvinnut ärsyyntyä pääosanesittäjän vinkuvasta äänestä (sori nyt vaan) superkököiltä tuntuvista sekiskohtauksista ja miesosien näyttelijöiden monotonisesta näyttelemisestä. Kirja oli todellakin paljon parempi ja vähemmän raastava vaihtoehto.

Tarina alkaa Didi Tiensuusta, tytöstä joka asuu pikkukaupungissa ja alkaa seurustelemaan Johannes-nimisen pojan kanssa. Kun suhde etenee tietylle tasolle, ja neitsyyden menetykseen asti Johannes kuolee. Pian sen jälkeen kaksi tuntematonta naista ilmestyvät Didin ja tämän äidin taloon, ja tuhoavat kaikki tosdisteet ja muistot Didin elämästä, ja lopulta Didi kuulee olevansa tarunhohtoinen Nymfi, nuori luonnonhenki, jonka tulee olla joka täydenkuun aikaan miehen kanssa. Didi muuttaa toisten nymfien, Katin ja Nadian kanssa Helsinkiin, vaihtaa nimensä ja aloittaa opinnot yliopistolla. Nymfinä oleminen on kuitenkin vaikeaa, eikä kaikki aina todellakaan mene aivan suunnitelmien mukaan. Didi tapaa entisen lapsuudenystävänsä mutta ystävyyttä on vaikea ylläpitää, kun on salaisuuksia. Myöskään Kati ja Nadia eivät kerro Didille kaikkea. Ja kaiken aikaa Didin perässä on niin poliisi kuin Satyyritkin, joista ei kellään ole kovin hyviä aikeita hänen varalleen. 

Ne jotka ovat katsoneet sarjaa tietänevät enemmän kuin mitä kirjoitin juonikuvaukseen :D Jokatapauksessa Nymfit oli kirjana kohtalaisen hyvä ja mielenkiintoinen, ja ehdottomasti parempi kuin tv-sarja vaikka ei sen kulusta paljon poikennutkaan. Ihan mukavaa perus yliluonnollisromanttiskirjallisuutta. Nuff said ;) Jos yhtään kiinnostaa tietää mitä Nymfeissä tapahtuu mutta tv-sarja ei aivan kolahtanut, suosittelen kyllä lukemaan tämän kirjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti