perjantai 8. lokakuuta 2010

Marien Keyes: Kuuleeko Kukaan?

Tämä on nyt tällainen pikainen postaus ihan vain siksi, että sain inspiraation kirjoittaa näin niinkuin aivan yllättäin. Olen tällä hetkellä käymässä vanhempieni luona ja jälleen kerran olen sortunut tutkimaan äitini kirjappinkkaa, jonka hän on lainannut kirjastosta. Sieltä löysin erään lemppari(hömppä)kirjailijani Marian Keyesin teoksen Kuuleeko kukaan? En tiedä onko tämä nyt sitä chic lit- sydeemiä. Nämä kaikki termit eivät ole minulle kovinkaan tuttuja, mitä nykyään joistain kirjallisuudenaloista käytetään.

Jokatapauksessa Marian Keyes on tämän kevyemmän mutta kuitenkin minun mielestäni jokseenkin vakavastikin otettavan kirjallisuudenlajin parhaimmistoa. Hän osaa kirjoittaa romanttista kirjallisuutta käsitellen vakaviakin aiheita rennon humoristisesti ja elämänmakuisesti. En voi muuta sanoa kuin että, minä tykkään!

Kuuleeko Kukaan kertoo Anna Walshista, joka asustelee pahasti loukkaantuneena vanhempiensa sohvalla Duplinissa ajatellen New Yorkiin paluuta, jossa häntä odottaa monien muiden hyvien asioiden lisäksi hänen miehensä Aidan. Annan elämä ei kuitenkaan ole helppoa, sillä häntä vaivaavat niin henkiset kuin fyysisetkin painolastit ja Aidanin katoamistemppu. Pystyykö Anna siirtymään eteenpäin? Paljastus Aidanin menneisyydesta kuitenkin muuttaa hänen elämänsä lopullisesti.

Kirja on minulla noin puolessa välissä ja voin jo todeta, että Marian Keyes on tehnyt sen taas. Luonut koskettavan ja surullisen mutta kuitenki sisimmältään elämänmyönteisen teoksen, jossa yhdistetään huumoria vakavaan aiheeseen. Tämä on täydellinen kirja viikonloppulomailuun maalla. Kuuleeko Kukaan on htäaikaa sekä syvällinen, että helppolukuinen kirja jonka lukee helposti parissa päivässä.

Jotenkin minulle jää aina tämän naisen kirjoittamista romaaneista aina positiivinen ja iloinen olo vaikka ne saattavat käsitellä rankkojakin asioita. Tässäkin kirjassa, kuten monessa muussakin Keyesin romaanissa, on vahvana teemana se, että elämä jatkuu rankkojenkin tapahtumien ja sattumusten jälkeen. Suosittelen tätä kirjaa ja muita Marian Keyesin kirjoja, jotka käsitittelevät Walshin perheen sisaruksia. Näistä ovat tämän kirjan lisäksi muun muassa Naura, Clare, naura, Rachelin loma ja enkelit.

(Pyydän anteeksi kaikkia kirjoitusvirheitä. Tein tämän postauksen aika pikana!)

3 kommenttia:

 1. Tää on just sitä chick-lit osastoa ja Keyes on kyllä loisto kirjailija omalla sarallaan, miekin tykkään tosi paljon! Juuri tätä nimenomaista kirjaa itse en ole vielä lukenut, liian vähän aikaa ja liikaa ihania kirjoja... mutta tuolla hyllyssä se odottaa :)

  VastaaPoista
 2. Joo, mie tykkään kans tosi paljon Keyesistä :)Tuo kirja on kyllä tosiaan lukemisen arvoinen. Kannattaa lukee heti, kun vaan sopiva rako löytyy sen lukemiselle :) Menee aika keveästi alas. Ite luin sen parissa päivässä kun oli porukoilla käymässä.

  Miulla harmillisen vähän ollu nyt syksyllä aikaa lukee, kun on noita koulujuttuja ja tenttiin lukemista senverran :(

  VastaaPoista
 3. Miulla myös koulu syö lukuaikaa. Edellisen kerran olin saanut kirjan luettua loppuun asti Heinäkuussa... nyt syyslomalla olen kyllä jättänyt noita koulu hommia taka-alalle ja yhden kirjan oon saanut päätökseen ja toisessakin loppu lähestyy :)

  VastaaPoista