maanantai 14. kesäkuuta 2010

Jane Austen: Viisasteleva Sydän


Olen lukenut Austenin kirjoja ennenkin, ja erityisesti hänen tunnetuin teoksensa Ylpeys ja Ennakkoluulo teki minuun syvän vaikutuksen. Austen on ehdottomasti romanttisen kirjallisuuden taituri, ja hänen kirjansa ovat klassikoja, joihin suosittelisin tutustumaan. Ainakin jos hyvin kuvautut henkilöhahmot ja ihanan suloinen romantiikka vetoavat.
Viisasteleva Sydän kertoo Anne Elliotista, 28-vuotiaasta aatelistytöstä, jonka kihlausta meriupseerin kanssa ei oltu kahdeksan vuotta sitten hyväksytty. Sattuman kautta nuoret tapaavat uudelleen ja vaikka vanha rakkaus elää edelleenkin, heidän tunteensa jäävät erinäisten väärinkäsitysten ja kommellusten jalkoihin.
Lukukokemus oli mielestäni tämän kirjan kohdalla oikein mukava. Kirja ei kuitenkaan temmannut mukaansa samalla tavalla kuin aikaisemmat teokset, jotka olen Austenilta lukenut. Henkilöhahmot ja väärinkäsitykset olivat kyllä hauskoja ja tarkasti kuvattuja mutta eivät yltäneet sille tasolle, mihin rakastuin Ylpeydessä ja Ennakkoluulossa. En pitänyt myöskään lopusta kovinkaan paljon, koska se tuntui jotenkin liian helpolta.
Suosittelen kuitenkin tähän kirjaan tarttumista Austenin faneille ja miksei muillekin. Tämä oli kuitenkin nopealukuinen ja ihanan romanttinen tarina, jossa kaikki lopulta järjestyy oikeinpäin.
( Ensimmäinen kirja-arvotelu yritykseni. Eipä minulla loppujen lopuksi ollut paljon mitään sanottavaa tästä kyseisestä teoksesta. Tällä hetkellä olen lukemassa Michael Blaken kirjoittamaa Tassii Susien kanssa. Saa nähdä löytyykö siitä enemmän kirjoitettavaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti